Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Цветя за рождениците проф. д-р Диляна Вичева и журналиста Божидар Тодоров
Пловдив Посоки Суматоха Цветя за рожденика

Цветя за рождениците проф. д-р Диляна Вичева и журналиста Божидар Тодоров

Днес юбилей празнува една от най-уважаваните пловдивчанки – лекарят и виден общественик проф. д-р Диляна Вичева, и настоящ зам.-ректор по международната дейност и проекти на Медицински университет – Пловдив. Проф. Вичева ще отбележи своята 50-годишнина като организира благотворителна кауза заедно с дамите от Клуб „Пловдив Оптимист Интернешънъл”.

Завидната професионална биография на проф. Вичева в областта на оториноларингологията я нарежда сред водещите специалисти не само в страната, но и в чужбина. Тя е гост лектор буквално в целия свят – САЩ, Япония, Южна Корея, цяла Европа. Също така е член и представител на България в европейски и световни оториноларингологични сдружения.

Броени дни преди кръглата си годишнина професорката припомни и поредното признание за своя труд – избрана е за президент елект (President elect) на Европейското ринологично сдружение и президент на българското домакинство на най-големия форум за ринология в Европа, който се организира от Европейското ринологично сдружение. България ще домакинства на Конгреса на ЕРС през 2023 г. в НДК в София.

Проф. д-р Диляна Вичева от години подкрепя различни каузи, свързани с облагородяването на градската среда и в подкрепа на уязвими групи и хора. Най-голямо щастие й носят синът й Валери и съпругът й – светилото в ортопедията проф. д-р Владимир Ставрев.

 

Божидар Тодоров с открита лекция
Божидар Тодоров с открита лекция

Рожден ден празнува днес и журналистът, издател и  любител на приключения Божидар Тодоров. А в сферата на риболова Божо е академик, признават вещите в тези работи. 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...