Quantcast
Новини Пловдив » България » Задържаха майката на загиналите в пожара деца
България Инциденти Крими

Задържаха майката на загиналите в пожара деца

Кадър Будна Варна
Кадър Будна Варна

Задържаха за разпит майката на двете деца, които загинаха при пожар във Варна. Пожарът е избухнал снощи около 22.00 ч., в апартамент в квартал „Владислав Варненчик“.

Трагедията се е случила около 22.00 ч. снощи, в апартамент на 1 етаж в блок 406 в квартал „Владислав Варненчик“. Пожарът е пламнал, когато в апартамента са били двете деца на 1 и 5 години и майка им. Бащата се е върнал в жилището минути по-късно и е подал сигнал. След броени минути на място са пристигнали екипи на пожарната и линейки, но децата са починали.

Семейството е живеело под наем в апартамента в блок 406, вход7. Жената се е грижила за двете деца, а мъжът е имал работа.

„Ние сме комшии, аз живея в този блок, тя си гледа детенцето, двете деца, отговорни са, бащата си работи, майката си гледа децата“, коментира съседката Снежана Стойкова.

„Ние сме колеги просто, работим заедно и той към 11.30 ч. ми се обади и ми каза, че децата му са изгорели“, каза друг съсед Александър Кирилов пред БНТ.

От около седмица електроподаването в жилището е спряно заради неплатени сметки. „С малка туристическа бутилка си готвят, не от тези облите, нещо оттам е станало“, разказа съседката Стойкова. „Синът ми се обади снощи в 1.00 ч., че е станало това нещо. Даже нито гръм чухме, нито нищо“, отговори тя.

От полицията са категорични, че не става въпрос за взрив, а за пожар. Той е избухнал, докато в апартамента са се намирали майката и двете деца. Предполага се, че майката била задрямала, докато мъжът отишъл до магазина за мляко. Като се върнал, горяло. Влиза, изкарва жена си и втория път като влиза и пламнало навсякъде, и скача вече от балкона, обясни Снежана Стойкова.

По-рано през деня на място беше извършен оглед от криминалисти. Причините за инцидента се изясняват./ПловдивПрес

Още

Две деца загинаха в пожар в апартамент

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...