Новини от Пловдив » България » България » Край на преброяването: 5 658 000 население ли остана България?
България Важно Посоки

Край на преброяването: 5 658 000 население ли остана България?

Преброяването се отлага.
Преброяването продължава по домовете до 10 октомври

Край на Националното преброяване, то приключи на 10 октомври в 20 ч. Преброените до момента са 5 658 000 българи като от тях 2,4 млн. са попълнили анкетните си карти електронно, съобщава бТВ.

По данни на НСИ все още има населени места в страната, където населението не е на 100% преброено.

Най-много са преброените в Кюстендил – 97%. Следват Русе, Монтана и Перник. Челната позиция за най-малък процент преброено население е за столицата – 72%.

Преброителят Деница Цанкова е посетила 160 адреса, 20 от тях са офис сгради. Екипът ни я среща малко преди да отчете и последните 6 адреса в списъка ѝ. Споделя, че работи от 17 до 20:30 ч. през уикендите. По думите ѝ за колебаещите да се преброят, домоуправителите са се оказали добри медиатори и са ги убедили.

„Заради опасенията от коронавируса – не достигнаха преброителите и повечето се отказаха в последния момент. Следователно нямаше кой да ги замести. Това означава, че част от участъците дори не са били посетени от преброител, защото нямаше как“, обясни председателят на НСИ Сергей Цветарски.

Другата седмица от Института започват да набавят необходимата информация за непреброените лица. Това ще става чрез различни институции. Пропуски обаче ще има – основно по въпросите за „здраве“, „етническа група“, „вероизповедание“.

Тези, които са отказали да се преброят, ще получат глоба в размер на 160 лв./ПловдивПрес

Още

Край на електронното преброяване, продължава по домовете до 10 октомври

НСИ: 1,3 милиона българи са се включили в електронното преброяване

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...