Quantcast
Новини Пловдив » България » Прокуратурата обвини родителите за смъртта на децата в пожара във Варна
България Важно Крими

Прокуратурата обвини родителите за смъртта на децата в пожара във Варна

Пожарът в апартамента, където загинаха две деца
Пожарът в апартамента, където загинаха две деца

Родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. „Владислав Варненчик“, са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт – престъпление по чл. 330, ал. 3 от НК, заяви административният ръководител на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов на брифинг във връзка с тежкия инцидент, при който бе установена смъртта на две деца.

В брифинга взе участие и директорът на ОД на МВР – Варна Атанас Михов. Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов  добави, че мъжът и жената са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда с искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. За престъплението, за което родителите са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

Инцидентът е възникнал в квартал „Владислав Варненчик“, блок 406. Горял е апартамент, разположен във вход 7. При потушаването на пожара е установено, че в жилището има две деца, които са починали.

Прокурор Конов обяви, че резултатите от съдебно – медицинската експертиза, назначена да установи причините за смъртта на децата, показват, че едно от тях се е задушило от дима.

Той допълни, че се работи за изясняване причините за смъртта на другото. Работи се за установяване причините и обстоятелствата около възникването на пожара. Извършени са огледи на местопроизшествието, текат разпити на свидетели, очакват се резултатите от назначените експертизи, каза в заключение Окръжният прокурор Красимир Конов./ПловдивПрес

Още

Разследват двойно убийство? Умъртвили децата и подпалили апартамента

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...