Quantcast
Новини Пловдив » България » Разследват двойно убийство? Умъртвили децата и подпалили апартамента
България Важно Крими

Разследват двойно убийство? Умъртвили децата и подпалили апартамента

Кадър Будна Варна
Кадър Будна Варна

Двойно убийство. Това е основната версия, която прокуратурата разследва за пожара и смъртта на двете деца във Варна. Двойното убийство с пожар, предаде Nova, като цитира свои източници от разследващите.

Както вече знаете в огнената стихия загинаха две деца – момиченце на 4 години и момче на 1 година.

По неофициална информация обаче смъртта на децата е настъпила преди пожара, а майката и бащата успели да се спасят и към момента са в Трето РУП- Варна и с тях се водят разговори.

„Те са с криминални регистрации и са добре познати на полицията“, каза в коментар на инцидента директорът на ОДП – Варна Атанас Михов.

От Окръжната прокуратура във Варна съобщиха, че ръководят досъдебно производство във връзка с пожара в апартамент във варненския кв. „Владислав Варненчик“, който е възникнал миналата нощ на първия етаж в блок 406, вход 7.

При потушаването на огъня от 4 противопожарни екипа е установено, че в жилището се намирали двете невръстни деца – едното на 4 години, а другото на 7 месеца, които са починали.

След потушаване на огъня е извършен първоначален оглед, а днес е извършен и втори. Текат разпити на свидетели, включително и родителите на загиналите деца.

Назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване причините за смъртта им, както и пожаро-техническа за констатиране причините за инцидента.

Освен загиналите деца е пострадала и 77-годишна съседка от третия етаж, която е вдишала дим. Тя е настанена в Клиниката по токсикология на Военноморска болница, без опасност за живота.

Унищожен е целият апартамент – домашно имущество, мебели, дограма, битова техника. Спасени са съседните 3 апартамента, евакуирани са 36 души, живеещи в жилищният вход.

Жилището, в което изгоряха двете деца, е било със спрян ток, заради неплатени сметки. Семейство живеело там под наем, отоплявало се с малка туристическа газова бутилка, на която и готвели. Дали тя е била причината за пожара – все още не може да се каже./ПловдивПрес

Още

Задържаха майката на загиналите в пожара деца

Две деца загинаха в пожар в апартамент

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...