Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Фюри нокаутира брутално Уайлдър и е кралят на бокса
Бокс Важно Спорт Спорт Важно

Фюри нокаутира брутално Уайлдър и е кралят на бокса

Фюри безапелационно си върна титлата
Фюри безапелационно защити титлата

11 рунда стигнаха на световния шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри да защити титлата си в жесток бой с Дионтей Уайлдър.

Това беше третата срещу между двамата, като първият мач завърши с безпрецедентно равенство, а във втория Циганския крал нокаутира съперника си.

Тази сутрин британецът нокаутира своя американски съперник в 11 рунд и продължава да бъде непобеден на ринга – 31 победи и 1 равенство в 32 мача. Американецът пък записа втора загуба в кариерата си, като и първата бе от същия съперник.

Фюри бе пасивен през първите 2-3 рунда, но след това наложи своята игра и системно водеше двубоя към нокаут. Уайлдър пък приключи силите още след шестия рунд и се опитваше просто да оцелее до края и да търси един решителен удар, който обаче не успя да пласира. В крайна сметка зверско дясно кроше в 11-ия рунд прати Уайлдър на земята и сложи край на двубоя.

Уайлдър започна по-настървено и успя да нанесе доста удари, а Фюри предпочиташе да се отбранява. Дионтей успя да вкара добър прав в главата на британеца, а в края на рунда го притисна и на въжетата. Фюри завърши рунда с ляв и десен в главата на американеца.

Дионтей продължи с ударите в тялото, последва и ново притискане във въжетата. Двамата размениха по едно кроше, след което Фюри започна да търси клинчове, за да изчака края на рунда. Той обаче допусна две попадения секунди преди гонга.

В третия рунд Фюри бе сериозно разклатен с тежко дясно кроше, но потърси клинч и оцеля. Последва нов тежък удар, но британецът успя да се задържи. Британецът отвърна с мощен удар, който прати в нокдаун. Последва нова серия и Уайлдър бе близо до това да падне на земята и да не стане. В този момент дойде гонга за край на рунда, който спаси американеца.

Размяната на удари стана все по-сериозна, като Фюри започна да търси нокаут, усещайки, че Уайлдър е разклатен сериозно. Американецът изглежда в тежка ситуация в този рунд и получи още тежки попадения до въжетата. Изведнъж обаче Бронзовия отвърна с отлично кроше, което прати Фюри в нокдаун. Британецът падна втори път секунди преди края на рунда, но отново успя да се изправи.

Петият рунд предложи мощна размяна на удари, като и двамата пласираха своите крошета. Сериозни сътресения обаче в тези 3 минути нямаше.

Фюри-Уайлдър
Фюри-Уайлдър

В шестия Фюри разклати сериозно съперника си. Британецът хитро натиска в клинчовете американеца, за да го измори.

Дионтей Уайлдър изглежда все по-изморен и изтощен, докато Фюри е видимо свеж. Британецът започна да вкарва тежки удари в главата на Бронзовия бомбардир, който е все по-немощен. В последните 40 секунди Фюри бе близо до нокаут, след като прати до въжетата съперника си, който изглежда в безтегловност. Едното око на Уайлдър изглежда напълно затворено.

Фюри продължи доминацията си и нанесе серия от удари по Дионтей. Наложи се влизането на лекар, който да види какво се случва с лявата ръка на Уайлдър. Все пак боят продължи. А Фюри продължи със зловещите тупаници, но внезапно Дионтей успя да отвърне с мощен десен в главата на британеца и да го разклати.

Деветият рунд малко върна интригата, след като Дионтей успя да пласира част от ударите си, но товане го спаси.

В десетия рунд шампионът успя да пласира мощен десен, който прати на земята Уайлдър. Американецът успя да се изправи, но Фюри продължи да търси нокаут с ъперкъти и крошета. Рундът завърши със серия крошета в главата на британеца.

В 11-ия Фюри тръгна отново за нокаут, но Уайлдър не се предаваше. Циганския крал обаче беше неудържим и нанесе серия крошета на американеца, които по средата на рунда дадоха резултат. Фюри вкара страховито дясно кроше до въжетата намери точно главата на Уайлдър. Последва тъжен нокаут. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...