Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Министърът на културата отпуска 9,7 млн. за ремонта на Концертната зала
Важно Градът Култура Сцена

Министърът на културата отпуска 9,7 млн. за ремонта на Концертната зала

Концертна зала в Пловдив плаче за ремонт.
Концертна зала в Пловдив плаче за ремонт.

9,7 млн. лева, необходими за ремонт и реконструкция на Концертната зала в Пловдив, ще бъдат заложени в бюджета на Министерството на културата за 2022 година. Това съобщиха за ПловдивПрес от фондация „Дом за Пловдивската опера“ след среща с министъра на културата проф. Велислав Минеков и заместниците му доц. д-р Пламен Славов, Весела Кондакова и проф. Борислава Танева.  Преди министерството да планира средствата обаче, Община Пловдив трябва да издаде строително разрешение за обекта, уточняват от фондацията.  Колкото по-бързо започне ремонта, толкова по-скоро и Пловдивската опера ще има място за репетиции и представления. Затова министър Минеков е заявил желание да се срещне с кмета на Пловдив Здравко Димитров още следващата седмица, за да обсъдят бързото привдижване на строителните книжа.

Целта на срещата беше да изясним актуалното положение с ремонта на Концертната зала в Пловдив и да конкретизираме действията за изграждане на сграда за Пловдивската опера, коментира пред ПловдивПрес инж. Любозар Фратев от Съвета на фондацията.

Министърът на културата увери фондацията, че средствата за ремонта на Концертната зала ще бъдат предвидени и заявени в държавния бюджет за 2022 г. от страна на Министерството след получаване на строително разрешение от Община Пловдив.

Фондацията пое ангажимент да организира среща на проф. Минеков с кмета на Пловдив Здравко Димитров, където освен ремонта на Концертната зала ще бъдат обсъдени и варианти за място за изграждане на сграда за Пловдивската опера./ПловдивПрес

Още

Питат министър Банов защо се бави поръчката за Концертна зала

Обявиха поръчката за проекта за ремонт на Концертната зала

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...