Quantcast
Новини Пловдив » България » Радев: Очаквам нормална кампания, ако избегнем компроматите
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Радев: Очаквам нормална кампания, ако избегнем компроматите

Румен Радев

Мисля, че ще бъде нормална кампания, ако избегнем войната с компроматите. Не се притеснявам от включването на Мустафа Карадайъ в президентските избори. Това заяви  държавният глава Румен Радев. Според него кандидатурата на председателя на ДПС има за цел да мобилизира електората на Движението.

„Мисля, че с този ход господин Карадайъ отправя послание към своите избиратели, към членовете на своята партия, в опит максимално да ги мобилизира“, коментира той кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент от ДПС.

Попитан дали това ще доведе до отлив на избиратели от него, държавният глава каза:“По никакъв начин не се опасявам, хората ясно разбраха какъв трябва да бъде утрешният ден на България и ще ме подкрепят. Мисля, че ще бъде нормална кампания, ако избегнем войната с компроматите. Аз не се притеснявам от това включване“.

Той добави, че очаква компромати. По думите на държавния глава компроматите никога не са спирали, а очакването му е те да бъдат изострени по време на кампанията. Коронакризата у нас бе сред коментираните от него теми.

„Наистина поздравявам служебното правителство и министъра на здравеопазването и целия му екип за усилията, които полагат, за да се справят с тази тежка криза въпреки нерадостното наследство и разбитата система на здравеопазването“, заяви Радев.

Държавният глава не коментира протестите на пътния бранш, а за ситуацията със заседналия кораб „Вера Су“ отново подчерта че държавата ни е била напълно неподготвена. Според президента кризата с кораба е символ на „порочния и разсипнически модел на управление“. Той допълни, че служебното правителство е спасило кораба въпреки поведението на собственика./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...