Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Служебното правителство с 20 сигнала до прокуратурата срещу предишното управление
България Важно Съд и Прокуратура

Служебното правителство с 20 сигнала до прокуратурата срещу предишното управление

Прокуратурата на Република България
Прокуратурата на Република България

20 сигнала са постъпили в прокуратурата от 12 май  до 1 октомври 2021 г., като те са подадени от служебни министри, съобщават от държавното обвинение.

Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство по постъпил сигнал от Министерство на икономиката за неупражнен достатъчен контрол при ремонта и реконструкцията на 414 язовира. Разследването се води от Националната следствена служба.

Образувано е досъдебно производство във връзка със сигнал от служебен министър на здравеопазването, съдържащ твърдения за декларирани неверни данни при участие в конкурс за независим член на Съвета на директорите на УМБАЛ „Александровска”.

Три от сигналите са изпратени по компетентност на Европейската прокуратура. Единият е за нарушения при изпълнение на дейности по Оперативна програма „Околна среда“ – 2014-2020 г. До Европейската прокуратура по компетентност е изпратен сигнал от зам.-министър на икономиката относно престъпления по отношение получени средства от фондове, принадлежащи на ЕС, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ – 2014-2020 г. Третият сигнал е относно съмнение за конфликт на интереси по проект за изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци.

Сред другите сигнали, постъпили от служебни министри, са за разходване на европейски средства при сключване на договори с доставчици на медицинска апаратура с районен център за трансфузионна хематология – Плевен, за наличие на престъпление по данъчното законодателство от бенефициент по Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“, за констатирани нарушения в дейността на търговско дружество „Напоителни системи“ ЕАД, за нарушения по 14 договора за поддръжка и ремонт на пътища от републиканската пътна мрежа, сключени след процедура по ЗОП (инхаус), за извършени престъпления, свързани с отпуснати средства за ремонта на „Ларгото“ и др.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...