Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Изложение „Световно образование“ днес в Пловдив
Градът Образование Пловдив

Изложение „Световно образование“ днес в Пловдив

Есенното издание на изложение „Световно образование“ ще се проведе днес в Пловдив. Образователният форум започва в 10 часа в Гранд Хотел Пловдив. До 17 часа кандидат-студентите  ще могат да разговарят с представители на популярни чуждестранни университети, средни училища и езикови центрове и да се запознаят с възможностите за следване в множество висши учебни заведения в цял свят. В образователния форум ще участват 30 учебни заведения от цял свят.

От фирма „Интеграл“ – организатор на форума, преди дни съобщиха, че ръстът на ранните заявки за следване в Нидерландия през следващата академична година е над 80%.

Специалностите в Нидерландия, към които нашите абитуриенти са се насочили догодина, са Компютърни науки, Бизнес и мениджмънт, Гейм дизайн, Анимация, Психология. Дестинацията запълни нишата, която се отвори след Брекзит и отпадането на студентските заеми във Великобритания.

В листата на топ три най-търсени дестинации за висше образование в чужбина са Нидерландия на първо място, Германия на второ и Великобритания на трето място, като само ¼ от кандидатите фиксират избора си върху една държава.

Другата изгряваща дестинация по данни на „Интеграл“ е Белгия. Интересът към обучение в тази държава е близо пет пъти по-висок спрямо предходната година, макар и от ниска база. Белгия привлича интереса с достъпните си такси (962 евро за бакалавър и за повечето магистърски програми), възможността да се избира академичен или практически профил, както и предлаганите програми на английски език като Медии и комуникации, Компютърни науки, Бизнес и Икономика, Туризъм.

След Брекзит се наблюдава и интересна тенденция на засилване на интереса към университетите в САЩ, съобщиха от „Интеграл“. Цената на следването там се изравни с тази в Обединеното кралство, а в някои случаи дори е по-ниска. В същото време качеството на висшето образование в САЩ продължава да държи максимално високо ниво./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...