Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Мараджиев гони 4 мандата в Пловдив-област, Каназирева водач на листата на ГЕРБ-СДС
Важно ИЗБОРИ 2021 Политика Регион

Мараджиев гони 4 мандата в Пловдив-област, Каназирева водач на листата на ГЕРБ-СДС

Георги Мараджиев и Дани Каназирева
Георги Мараджиев и Дани Каназирева

Областният координатор на ГЕРБ и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев регистрира листата на ГЕРБ-СДС в 17 РИК. Малко след 11 часа той внесе документите заедно с водача Дани Каназирева.

Пред ПловдивПрес Георги Мараджиев заяви, че ГЕРБ в Пловдив-област се цели в 4 мандата.  На последните избори партията изпрати в парламента трима народни представители.

„На 11 юли не ни стигна малко за четвърти мандат. Сега в листата има и нови хора, отваряме вертилото, няма да разчитаме само на твърдите ядра, а искаме да привлечем хора от дясното пространство“, категоричен беше областният кородинатор на ГЕРБ .

ГЕРБ-СДС влиза в предизборната кампания с посланието за стабилност, нормалност и отговорност, коментира пред ПловдивПрес водачът на листата Дани Каназирева. Тя беше категорична, че не трябва да продължава повече омразата и разделението в обществото.

„За трети път, откакто аз съм водач на листата, ще бъдем първи в областта, но по-трудното идва след това. Най-важното е парламентът да излъчи стабилен кабинет, който да носи отговорност“, категорична е Каназирева.

Според нея правилният път е диалогичност и експертиза. „Не можем да си позволим да губим ценно време. В президентските избори наблюдаваме класическа битка между ляво и дясно. В единия инициативен коминет 50% от хора са с принадлежноскт към Държавна сигурност, а при проф. Анастас Герджиков са хора, които през годините са отстоявали демократичните ценности“, каза още Каназирева.

Георги Мараджиев прогнозира, че ни чака тежка зима заради скока на цените на тока. „Видяхме, че през последните няколко месеца разрухата, която нанстъпи, е неописуема. Жителите на Пловдивска област трябва да разберат, че не е важно да изберем партиите на промяната, защото видахме, че се срина доверието към тях. Трябва да върнем доверието на избирателите в парламентарната институция. ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила“, прогнозира той.  Мараджиев благодари на партията в Калояново за победата на изборите вчера.

Той обяви част от имената на кандидатите за депутати, които ГЕРБ-СДС издига в Пловдив-област.

„От президентските избори насам  ГЕРБ няма загуба в Пловдив-област, няма и да има. На първо място е Дани Каназирева. Водач на листата е човек познат в областта. Ние сме една от малкото области в страната, където водачът е от областта“, коментира Мараджиев и обясни, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е оценил този факт. Каназирева беше областен управител на Пловдив и депутат в 45-ото и 46-ото НС.

На второ място в листата е Иван Червенков – управител на болница в Асеновград. Той е ново лице, доказан специалист, ще привлече гласове от периферията, каза Мараджиев.

Третата позиция е за Йордан Кръстанов – партньор от СДС.

На четвърто място е Младен Шишков от Раковски, който няколко мандата е в парламента.

Пети е  Розалин Петков, бивш заместник-кмет в Пловдив и преди време областен управител. След него са Владимир Пильов от Стамболийски и Румяна Самоковарева – кмет на Крумово./ПловдивПрес

 

 

Очаквайте – пълната листа от 22 кандидати на ГЕРБ в Пловдив-област

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...