Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Борисов към феновете: Пловдивските отбори са люпилня на кадри
Важно Спорт Спорт Важно

Борисов към феновете: Пловдивските отбори са люпилня на кадри

Бойко Борисов, Иван Тотев и Здравко Димитров се срещнаха с футболни фенове

Пловдивските отбори са люпилня на кадри. Това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Той дойде да се срещне с феновете на двата клуба – „Ботев“ и „Локомотив“. Срещата се провежда в хотел „Империал“ и на нея присъстват кметът Здравко Димитров и бившия градоначалник и депутат в 45-ото и 46-ото НС Иван Тотев.

Здравко Димитров откри срещата и обясни, че тя се провежда по повод доизграждането на двата стадиона – на „Локомотив“ и на „Ботев“. Кметът благодари на Борисов за отношението към Пловдив. „Мисля, че хората ще го оценят“, каза Здравко Димитров.

Кметът се надява на сесията на Общинския съвет утре съветниците не само от ГЕРБ да подкрепят предложението за осигуряването на общо над 4 734 000 милиона лева от местния бюджет за довършването на стадионите. За строежа на стадиона на „Ботев“ от общинския бюджет трябва да бъдат отпуснати  2, 3 млн. лева без ДДС, а за изготвянето на проект за трибуна на „Локомотив“ – 2  350 000 без ДДС. Средствата са от бюджета на Пловдив.

Борисов също изрази надежда съветниците и от партията на Дани Каназирева и БСП да го подкрепят, за да може строителството да приключи бързо и на по- ниски цени на строителните материали.

„За разлика от сегашното правителство, вие бяхте мъдри и закупихте строителните материали, когато бяха евтини. Тук съм, защото искам градът да знае, че ние като партия ще подкрепим това решение. Аз поемам ангажимент, когато влезем в управлението, да компенсираме Община Пловдив с тези средства, които е вложила за стадионите – за да не ни гледат накриво другите хора. Поел съм ангажимент в Пловдив да има голям финал – Суперкупа на Европа, когато стане голям стадион“, каза той.

Бойко Борисов пожела успех при избора на ново ръководство на БФС, но призна, че не е  доволен от състоянието на българския футбол. „Какво да ги коментирам, не ми е работа, пък и съм действащ футболист още“, призна Борисов и развесели залата. /ПловдивПрес

Очаквайте подробности!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...