Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Вигенин регистрира листата на БСП: Борим се за поне два мандата в Пловдив
Градът ИЗБОРИ 2021 Пловдив

Вигенин регистрира листата на БСП: Борим се за поне два мандата в Пловдив

Кристиан Вигенин дойде с част от кандидатите за народни представители, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Борим се за по-висок резултат на БСП в Пловдив, разчитаме да получим поне два мандата. Това заяви водачът на листата в града Кристиан Вигенин. Той дойде с част от кандидатите за депутати да  регистрира в 16 РИК документите.

Зам.-председателят на БСП  обеща да намери начин посланията на БСП да достигнат до повече хора. “ В 45-ото и 46-ото НС показахме, че умеем да поставяме на първо място интересите на хората и държавата, а след това на партията. Надяваме се в следващия парламент да има повече политически формации, които да последват нашия пример. Целта е този път Народното събрание да създаде стабилно мнозинство, което да излъчи правителство. С тази цел тръгваме с колегите от листата в тази кампания. Време е да се наблегне на решенията, а не на проблемите. Ние имаме тези решения и за първите 100 дни, които ще представим в следващите дни, както и сме готови с предложенията за бюджета за следващата година“, отговори Кристиан Вигенин на въпрос на ПловдивПрес за предстоящата кампания.

Попитан на каква подкрепа ще се надява от пловдивската организация, след като местната структура отказа да подреди листа, Вигенин коментира, че  се надява симпатизантите и членовете на партията да подкрепят листата, която беше подредена от Националния съвет. „Фактът, че в листата има хора, които вече втора и трета кампания се включват, показва, че са мотивирани. Смятам, че в тази кампания ще можем да работим още по-активно въпреки противоречията последните месеци. Това не е само кампания за парламент, но и за президент. Нашият кандидат е Румен Радев и ще работим за преизбирането на двойката Радев-Йотова. Разчитам на много сериозна мобилизация от социалистите в Пловдив“, обяви Кристиан Вигенин. Според него това, което обединява социалистите, е много повече. Той призова да не се търси интрига с факта, че Тодор Кръстев се е отказал от място в листата.

На въпрос на ПловдивПрес за мотивите му да бъде водач на листа точно в Пловдив, Вигенин каза, че се е съгласил на първото място, след като проф. Иво Христов по собствено желание се отказа. „Обсъждайки какви са вариантите, преценихме, че този път си заслужава в Пловдив на първо място да бъде човек от ръководството на партията“, обясни зам.-председателят на БСП. Той подчерта, че е показал най-високите резултати за партията на последните избори като водач в Ямбол. „Моята амбиция е да мобилизирам партийната организация и с тази задача съм изпратен от ръководството“, призна Вигенин и обеща, без значение откъде ще влезе като народен представител, да защитава интересите на пловдивчани в следващия парламент. „Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов не за първи път ще бъде водач на листа в Пловдив и вероятно не за първи път ще се откаже от място в парламента, моят ангажимент остава в Народното събрание и ще бъда представител на пловдивчани“, каза той.

Според него важните проблеми на Пловдив, които трябва да бъдат решавани, са трафикът в града, развитието на спорта, както и на индустрията, разкриването на нови работни места. „Въпреки че Пловдив е един от градовете в България, привлекли най-много инвестиции от глава на населението, има какво да се желае още. Има сериозен потенциал в града и при една умна политика на местната власт, съчетана с умна подкрепа на следващото правителство, може много неща да бъдат променени“, категоричен бе той.

Според Кристиан Вигенин избирателната активност ще е по-висока, защото има президентски и парламентарни избори. „За БСП априлските избори бяха трудни заради ковид, след това юлските – заради машините, сега се очертава двойно препятствие за нас – от една страна вълната от ковид, която се засилва, от друга страна – сложното машинно гласуване. На една машина ще се гласува и за двата избора, сега отново ще положим усилия да разясним на хората как се гласува. Призовавам пловдивчани да не се притесняват, а да гласуват. Тези избори наистина са важни. След 14 ноември трябва да има правителство. Колкото по-силна е БСП в следващия парламент, толкова повече разум ще има и в НС, и в бъдещото правителство“, завърши Кристиан Вигенин.

Ето листата на БСП за Пловдив-град

1. Кристиан Иванов Вигенин
2. Иван Богомилов Петков
3. Димитър Величков Георгиев
4. Румен Груев Григоров
5. Николай Митков Иванов
6. Минка Алдомирова Сърнешка
7. Пенка Маркова Башлийска
8. Николай Йорданов Аргиров
9. Георги Костадинов Илчев
10. Румен Гаврилов Василев
11. Петър Димов Бояджиев
12. Йовка Божидарова Златева
13. Наум Китанов Китанов
14. Стамен Тенев Делинов/ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...