Quantcast
Новини Пловдив » Важно » В Деня на общината Павел Михайлов с жест към легендарен кмет на Родопи
Важно Регион Родопи

В Деня на общината Павел Михайлов с жест към легендарен кмет на Родопи

Павел Михайлов с жест към легендарния кмет Георги Мостров
Павел Михайлов с жест към легендарния кмет Георги Мостров

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов отправи благодарност и заслужен реверанс към своя колега, общественик и легендарен кмет на общината в периода 1995-1999 година Георги Мостров. Повод за срещата е Денят на българската община, който за първи път тази година се чества като официален празник, приет с решение на Министерски съвет. Като жест на уважение към значимостта на работата и постигнатите успехи през годините Михайлов връчи плакет с герба на общината.

На трогателната церемония, която се проведе в ритуалната зала на кметството в село Цалапица, присъстваха заместник-кметът на общината Емилия Иванова и кметът на селото Ивайло Данаилов.

„Пред мен беше предизвикателството на бъда кмет на община „Родопи”, когато тя включваше 34 населени места. Гордеем се с нашите успехи, постигнати с много труд и кураж”, благодари сърдечно за вниманието Георги Мостров. Освен кмет на общината, той е бил и пет мандата кмет на село Цалапица. „Пожелавам ви със същата съзидателна сила да допринасяте за превръщане на общината в привлекателно място за живеене”, обърна се той към общинския кмет Павел Михайлов и кмета на Цалапица Ивайло Данаилов.

По време на разговорите те се обединиха около мнението, че община „Родопи” се развива към по-добро, че става все по-красива и привлекателна, че се прави всичко възможно за благоустрояване на населените места.

„Динамиката на времето, в което живеем и нуждите на гражданите ни мотивират да работим и да докажем, че местната власт е отговорна и винаги близо до своите жители”, каза кметът Павел Михайлов и подчерта, че се стреми да спазва принципа на приемствеността в името на добруването на хората в общината.

В разговорите стана дума и за трудния път, който е извървян през последните две години, но успехът е видим.

Кметът Павел Михайлов даде пример със село Цалапица, в което за периода на управление е подобрена инфраструктурата на 11 улици, в момента се извършва основен ремон на улица „Хр. Г. Данов”, предстои реконструкция и на улица „Калоян”. В бюджета на общината са заложени средства за проект за канализация и подобряване на зоната в центъра на селото.

„Стремим се към търсенето и постигането на консенсус при трудните решения от страна на местната власт”, каза след срещата кметът Павел Михайлов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...