Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Жители на Перущица поставиха куп проблеми пред кметицата на откритата приемна
Важно Перущица Регион

Жители на Перущица поставиха куп проблеми пред кметицата на откритата приемна

На откритата приемна в Перущица жителите поставиха въпросите си пред кметицата Мария Витанова-Вълканова
На откритата приемна в Перущица жителите поставиха въпросите си пред кметицата Мария Витанова-Вълканова

Куп въпроси и проблеми за решаване поставиха жителите на Перущица по време на откритата приемна на кметицата Мария Витанова-Вълканова преди дни. Срещите с хората станаха традиция в малката община откакто Витанова-Вълканова пое управлението. Тези събирания скъсяват дистанцията с ръководството на общината и много по-лесно хората могат да споделят проблемите си и да поискат от кмета решение.

На поредната открита приемна гражданите поискаха да се намери бързо решение на проблема с бездомните кучета. Други поискаха да се вземат мерки за почистване на градските гробища. Трети – да се ограничи паркирането в центъра на града и да се създаде паркинг в близост до централната градска част. Имаше предложения и за преместването на Общинския пазар на по-просторно и лесно за достъп място. Освен това жителите на някои крайни улици настояха да се реши въпросът с изграждане на канализация до домовете им.

 

Ето какво спосели кметът на Перущица Мария Витанова-Вълканова:

В началото на седмицата, аз и част от моя екип, проведохме открита приемна с гражданите на община Перущица.
На срещата присъстваше и председателят на Общински съвет Перущица-Екатерина Тошкова.
Въпросите, които жителите на общината поставиха, бяха свързани с липсата на канализация в няколко крайни улици, лошото състояние на пътната инфраструктура, подобряване състоянието на Гробищния парк, чистотата и безстопанствените кучета.
Имаше предложения за преместването на Общинския пазар и ограничаване на паркирането в центъра на града, както и създаването на паркинг в близост до централната градска част.
Акцентирано беше върху проблема със захранването от електроразпределителното дружество EVN, в някои части на Перущица. Предложи се публично да се обявят имената на хората, които не са платили своите данъци. Имаше идея за оформянето на пешеходна алея от края на бул. “Иван Вазов” по пътя за Йоаким Груево до Червената църква.
Част от поставените въпроси можем да разрешим в най-скоро време, но някои от тях като проблема с безстопанствените кучета са национални и трудно ще решим без общи усилия и мерки на национално ниво. Проблемът с EVN не е в правомощията на Общината, но поех ангажимент да поставя въпроса, като кмет, за разрешаване пред EVN.
А някои предложения ще бъдат взети под внимание при подготовката на проекти за кандидатстване за финансиране. За съжаление все още не е стартирал новият програмен период на Европейския съюз 2021-2027 за финансиране на проекти и възможностите за кандидатстване за външно финансиране са ограничени.
Благодаря на всички, които се включиха активно в откритата приемна!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...