Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Протест в Пловдив в защита на българин, заплашен от екстрадиция в Гърция
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Протест в Пловдив в защита на българин, заплашен от екстрадиция в Гърция

Стефани Тодорова, дъщеря на Тошко Тодоров, кадър: БНТ

Близки и приятели се събрана на протест пред Съдебната палата в Пловддив, за да подкрепят 64-годишен мъж от карловското село Столетово, който е арестуван от седмица, за да бъде предаден на Гърция по процедурата на Европейската заповед за арест. Днес в Окръжния съд е се гледа делото за екстрадиция на Тошко Тодоров, поискана от гръцките власти.


В Гърция мъжът, известен с прякора Машора, е обвинен в трафик на мигранти, защото в кемпера му гръцките полицаи открили 28 нелегални от Иран, Ирак и Бангладеш. До абсурдната ситуация се стига, след като месец преди това Тодоров е продал кемпера на друг човек, който обаче не е сменил талоните на колата.

Семейството му и приятели дойдоха се надяват съдът да постанови справедливо решение и да не бъде позволена екстрадицията му.

Той е бил на работа по времето, когато кемперът е задържан в Гърция, не е излизал от страната, имаме служебна бележка от работодателя, обясни пред БНТ Стефани Тодорова, дъщеря на Тошко.

„Тошко ми е приятел и съм сигурен, че е невинен. Той няма вина за това, че някой не си е сменил талоните на буса, след като е бил прехвърлен.Той има доказателства, че когато са заловените мигранти е бил на работа. Спокойно може да се провери този кемпер кой го карал, когато е била мината границата.“, разказва негов близък./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...