Quantcast
Новини Пловдив » България » Пътните строители спират протестите след 2 дни
България Важно

Пътните строители спират протестите след 2 дни

Кадър: bTV

Пътните строители спират протестите след 2 дни. Това стана ясно след среща на Браншовата камара „Пътища” с регионалния министър Виолета Комитова. Основният въпрос, който ги обединявал, бил да се осигури поддържането на пътищата през зимата.

Тази сутрин за втори ден пътните строители блокираха с тежка техника центъра на София.

А министър Комитова отново попита за какво настояват. „Вие вчера казахте, че работници без заплати няма. Да формулираме темата на протеста. Кои фирми бяха днес пред МРРБ. Ние не можем да ги идентифицираме”, заяви Комитова, цитирана от Нова.

От Браншовата камара „Пътища” казаха, че протестът не е синдикален за заплати. „Като работодатели протестираме, за да си изпълни държавата задълженията към фирмите. Работниците са наша отговорност. Но нехайството на държавата, може да доведе до това да ги освободим”, заявиха от браншовата камара.

Изпълнителният директор на Браншова камара „Пътища” Лазар Лазаров обаче заяви, че сред техните членове категорично има фирми, които изпитват затруднение да плащат на работниците си.

„Вече 6 месеца всички тези дружества не са получили от държавата своето заработено”, каза Лазар Лазаров. По думите му фирми залагат имущество, за да могат да изплащат заплати. Но малки фирми и това не могат, обясни Лазаров.

„Парите, които претендирате, не са дължими към днешна дата. На договорите, на които се позовавате, ясно е записано, че изплащанията по тях на суми стават по бюджета на АПИ за съответните дейности, за съответната година. Към края на април тази година този бюджет е изчерпан”, каза заместник-министърът на правосъдието Иван Демерджиев.

Още

Пътни строители отново излизат на протест

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...