Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Регистрираха листата на „Демократична България“ в Пловдив с водач Христо Иванов
Градът ИЗБОРИ 2021 Пловдив Политика

Регистрираха листата на „Демократична България“ в Пловдив с водач Христо Иванов

Манол Пейков и общинските съветници Веселина Александрова, Веселка Христамян и Йордан Иванов регистрираха листата в 16 РИК

Галина ГЕОРГИЕВА

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов ще води листата на коалицията в Пловдив. Той се отказва от първото място в 25 МИР – София, а ще бъде водач и във Велико Търново.

Втори и трети отново са издателят Манол Пейков и бившият директор на Математическата гимназия, а сега преподавател в Пловдивския унивреситет,  доц. Ивайло Старибратов.

На четвърто място е Владимир Славенски, след него природозащитникът Тома Белев. На предишните избори той беше кандидат за депутат от София.

Седмата позиция е за председателя на групата общински съветници от ДБ Веселина Александрова, а на девето място е другата представителка в местния парламент Веселка Христамян.

Манол Пейков, общинските съветници Веселина Александрова, Веселка Христамян и Йордан Иванов и представители на коалицията регистрираха в 16 РИК листата с общо 18 кандидати за депутати.

“Амбициите са ни големи, борим се за поне 9 депутати, но волята е на избирателя. Кампанията ни ще е позитивна, знаем какво можем да направим в парламента. Знаем, че можем да управляваме“, каза Веселина Александрова. Тя обясни, че ДБ не се притеснява от новите играчи на политическия терен.

„Новите играчи винаги са интересни, но се надявам за този един месец избирателите да направят разликата между нас и тях. Очаквам по-голяма избирателна активност заради изборите 2 в 1, коментира още тя.

Велизар Шаламанов отново ще бъде водач на листата на „Демократична България“ в 17 МИР- Пловдив-област./ ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...