Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Мария Капон води листата на „Изправи се БГ! Ние идваме“ в Пловдив
Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Мария Капон води листата на „Изправи се БГ! Ние идваме“ в Пловдив

Мария Капон регистрира листата в 16 РИК

Галина ГЕОРГИЕВА

Мария Капон е водач на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме“ в Пловдив, а адвокат Николай Хаджигенов е втори. Бизнесдамата, която е опитен парламентарист, внесе документите в 16 РИК  с имената на 22-ма кандидати за народни представители. На последните два вота – през април и през юли, първи беше  Хаджигенов, а второто място бе за бизнесдамата, но адвокатът влизаше от София, за да може Мария Капон  да представлява Пловдив.

„Нищо не се е променило, единият от председателите на коалицията е адвокат Николай Хаджигенов. Два пъти той отстъпи мястото си на мен като втора. Сега показва ясно, че остава в Пловдив, ще правим заедно кампания. Считайте, че той е водач в тази кампания, заедно с мен“, обясни пред журналисти Мария Капон.

Третото място в листата е за адвокат Весела Кънчева, четвърти е Георги Иванов- Жорж Трак, след него са Константина Стоянова и Ердал Арифов.

Мария Капон регистрира листата в 16 РИК

„Силно амбицирани сме да говорим затова в каква България искаме да живеем. Важните теми са за живота на хората – цените на тока, инфлацията, доходите, икономиката“, изброи Мария Капон.

На въпрос на ПловдивПрес дали  „Изправи се БГ! Ние идваме“ ще прескочи 4-процентовата бариера,  водачът на пловдивската листа коментира, че социалозите не за първи път прогнозират, че коалицията е на ръба. Мария Капон е убедена, че ще влязат в 47-ия парламент.

„Силно амбицирани сме да работим. Очаквам в Пловдив силна, ясна кампания, кампания за икономика, затова какви доходи трябва да имат хората, как работят малките и средни предприятия, как влияе кризата и какви действия може да предприемем“, коментира тя.

Според водача на пловдивската листа на ИБНИ след 14 ноември трябва да има редовно правителство. „Това  може да се случи с нашите естествени партньори –  „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. В тази кампания ще работя „Изправи се БГ!Ние идваме“ да е парламентарно представена. Бяхме най-силната, най-работливата и активна група в Народното събрание. Едва ли има друга парламентарна група, която може да се похвали с такава законодателна дейност при актуализацията на бюджета. За  краткото време, което имахме – 9 работни дни в 45-ия парламент и  26 дни в 46-ия, направихме много. Колкото сме по-яростни, толкова повече пречим. За мен не е изненада, че някой ни е отписал отдавна“, каза още Мария Капон. /ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...