Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ангел Стоев: За 12 дни в Пловдив са починали 75 души с COVID-19, ситуацията става тревожна
COVID-19 Важно Градът Здраве

Ангел Стоев: За 12 дни в Пловдив са починали 75 души с COVID-19, ситуацията става тревожна

Ангел Стоев свика заседание на Областния оперативен щаб

75 души с COVID-19  са починали от началото на октомври до вчера/ бел.ред. 12 октомври/ в Пловдивска област. 72-ма са били без ваксина, а останалите имат по две тежки заболявания. През септември 164 са смъртните случаи, 157 от починалите са били без ваксина, а от седмината ваксинирани само един е без придружаващи заболявания и един със сложена първа доза. Данните изнесе областният управител Ангел Стоев в началото на заседанието на Областния оперативен щаб, който е свикан заради влошаващата се обстановка в страната с коронавируса, както и подготовката с предстоящите избори.

„Ситуацията в страната става все по-тревожна, има голям брой хора в болниците,  много българи умират. В момента Пловдив е в едно плато. Все още областта не е в тъмночервената зона. Заболеваемостта е 380 на 100 000 души. Много заразени има в Пловдив, Карлово и Перущица“, заяви областният управител.

Той посочи, че в момента в Пловдивска област има 818 разкрити легла за ковид лечение, а 262 са свободни. “ Здравната система в областта не е претоварена, все още издържа. Активните случаи се увеличават, но процентът на хоспитализираните е започнал да спада. Беше стигнал 25% хоспитализирани от всички с вируса, в момента е 19%. Това се дължи на факта, че след началото на учебната година се повиши заболеваемостта сред учениците“, посочи Ангел Стоев.

Той изнесе данни за Англия и направи сравнение за болните и смъртните случаи там и у нас.

„68% от населението на Англия е напълно ваксинирано, отделно има  5,5% , които са с първа игла. На седемдневна база всеки ден около 31 000 са нови случаи, от тях около 6700 влизат в болница. Това прави 21,5% . В интензивни отделения отиват  800 души, а 28 умират всеки ден, каза областният управител.

Той допълни, че само в Пловдив област смъртността е доста висока – между  10 и 15 души на ден. В национален мащаб в България умират около 100 души всеки ден. Нека хората премислят още веднъж какви са ползите от ваксините и да преценят дали да се ваксинират или не, призова Ангел Стоев./ПловдивПрес

Още новини по темата

Ангел Стоев свиква Областния оперативен щаб

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...