Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Единодушно гласуваха парите за довършване на стадионите на „Ботев“ и Локомотив
Градът Пловдив Спорт Спорт Важно

Единодушно гласуваха парите за довършване на стадионите на „Ботев“ и Локомотив

Общинският съвет
  • „Демократична България“ гласува „с отвращение“ точката за финансирането с 5,7 млн. лева на дваете спортни съоръжения

Мария МОРУНОВА

Единодушно общинските съветници гласуваха отпускането на 5 680 800 лв. за довършване на стадионте „Христо Ботев“ и „Локомотив“. Гласуването беше предшествано от вял спор, а преди него всеки общински съветник получи бира „Колежанско“, като така апелираха сумите за стадионите да бъдат отпуснати.

Независимият съветник Слави Георгиев коментира преди гласуването, че непрестанно сумата за стадионите набъбва и през сесия се отпускат допълнителни пари. Това налага, според него, по-голямата отчетност за сумите. Но кметът Здравко Димитров репликира: Ако се занимавате със строителство, щяхте да знаете, че всичко е поскъпнало. Ако предишният собственик на стадиона го беше завършил, щеше да е по-евтин. Безспорно е.

Тук се намеси и Йордан Иванов – председател на групата общински съветници от „Демократична България“. Той нападна и вчерашната намеса по казуса на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който даде пресконференция в Пловдив с апела пари за стадионите да се отпуснат. „Защо идва лидер на партия и заявява, че дава наши пари, ГЕРБ управлява над 10 г. и стадиони не направи. Това е най-прякото отражение на купуването на гласове! Вярно! Преди 5-6 години стадионът щеше да е по-евтин, а сега сумата расте, както стана с Колордума. Но по-важното е, че Пловдив няма ясна политика по отношение на спорта. С огромно отвращение „Демократична България“ и в името на това Пловдив да има стадиони ще подкрепим точката, но трябва да знаете, че е необходима повече отчетност“, коментира Иванов.

Кметът Здравко Димитров обясни, че се дава за спорт. Така например се проектира зала за волейбол и баскетбол в „Западен“. И зам.-кметът Георги Титюков се намеси, който обясни, че има публикувана информация на страницата на Община Пловдив. Там е поместена информация за спортните клубове, за сумите, които получават от Община Пловдив и за какво са тези суми.

Групата на БСП също се намеси в дебата. И председателят на групата в Общинския съвет Николай Радев, и Ангел Иванов коментираха, че стадионите трябва да се довършват, но е необходима повече отчетност.

С това дебатът се изчерпа и се премина към гласуване. 44 общински съветници дадоха своя глас „за“, нямаше нито един против или въздържал се.

Още

Гласуват 5,6 млн. лв. допълнително за Колежа и ст. „Локомотив“
Борисов към феновете: Пловдивските отбори са люпилня на кадри
Сдружение „ПФК Ботев“ с важен апел към съветниците днес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...