Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Илиян Филипов ще съди съветника Йордан Иванов от ДБ
Важно Община Пловдив

Илиян Филипов ще съди съветника Йордан Иванов от ДБ

Илиян Филипов заяви, че ще търси правата си в съда за внушенията на Йордан Иванов
Илиян Филипов заяви, че ще търси правата си в съда за внушенията на Йордан Иванов

Предприемачът Илиян Филипов заяви, че ще съди съветника Йордан Иванов от „Демократична България”. Причината е, че по време на сесията на общинския съвет той нарече фирма ПИМК „приближена до кмета”, а неговата колежка адв. Веселина Александрова каза: „само споменаването на фирмата буди съмнения”.

Причината за това бе точка за замяна на имот между Община Пловдив и дружеството „Ей Ди Макс строй”с управител Илиян Филипов. „За първи път съм на общинска сесия и съм разочарован от това, което виждам в залата. Тази партия – „Да, България” единственото, което прави е да спира и да провокира работата на Община Пловдив.

Йордан Иванов си позволи да прави внушения за фирмата ПИМК, която няма нищо общо с имотни сделки, както и каза, че „съм бил приближен до кмета”. За това ще се видим с него в съда, за да си плати за уронването на имиджа ми и доброто име, с което се ползвам”, каза Илиян Филипов.

Самото предложение е компанията „Ей Ди Макс строй” е да даде имот на Община Пловдив, който е с приблизителна площ от 390 кв.м за улична регулация на бул. „Дунав”. В обратната посока градските власти ще дадат идеални части, които се равняват около 150 кв.м на имот, който е в съсобственост с въпросното юридическо лице.

„Не разбирам как може, когато даваш нещо на Общината, те да намират начин да кажат, че не било за обществото. Ако не го дадем, утре, то ще трябва да се плати за отчуждение с парите на данъкоплатците”, изрази недоумение бизнесменът.

Друго предложение около, което Веселина Александрова разсъждаваше бе Общината да си запази имота там, за да вземат след това апартаменти от един бъдещ строеж.

„Няма никаква икономическа логика в това! Да платят първо 80 000 лева за моята част от земята, а след това за тези 150 кв.м да получат РЗП 40 кв.м или 24 000 евроПо този начин Общината е на загуба, а аз на печалба, но не искам подобно нещо.

Единствената им цел е да направят провокация, за да си правят пиар на мой гръб, но няма да оставя нещата така и ще се срещна с тях в съда”, каза бизнесменът Илиян Филипов.

Самото предложение бе прието от Общинския съвет с над 40 гласа,а единствените, които гласуваха „против” бяха от Демократична България./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...