Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Сдружение „ПФК Ботев“ с важен апел към съветниците днес
БГ Футбол Ботев Важно Мнения Община Спорт Спорт Важно

Сдружение „ПФК Ботев“ с важен апел към съветниците днес

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ
СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ

Сдружение „ПФК Ботев“ разпространи официално обръщение към кмета на града Здравко Димитров, председателя на Общинския съвет Александър Държиков и към общинските съветници. Повод за реакцията на „жълто-черните“ привърженици е предстоящото днес гласуване на близо 5,8 млн. лева за довършване на строежите на стадион „Христо Ботев“ и стадион „Локомотив“.

От Сдружението „ПФК Ботев“ апелират съветниците да постъпят отговорно, защото двете спортни съоръжения не са за прищявките на феновете, а допринасят за подобряване на качеството на цялостната инфраструктура в града, а също и за по-добри условия за спорт и здраве на подрастващите.

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ,

УВАЖАЕМИ Г-Н КМЕТ,

УВАЖАЕМИ Г-ДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ

На днешната сесия предстои да гласувате важно за град Пловдив решение – включване на финансови средства в бюджета на Община Пловдив за 2022 г., свързани с допълнителни разходи за обекти: стадион „Христо Ботев“ и стадион „Локомотив“.
Молим да подходите с необходимата отговорност и да подкрепите предложението на г-н Здравко Димитров, Кмет на Община Пловдив, загърбвайки всякакви политически, фенски и други пристрастия. Неверни са внушенията, че стадионите се правят само за футболните фенове и това е единствено и само в техен интерес. Заделяйки средства от бюджета на Община Пловдив за изграждането на двата стадиона, Вие не подпомагате единствено феновете на ПФК Ботев и на ПФК Локомотив, а полагате грижа за изграждането на модерна социална инфраструктура – спортна, културна, развлекателна, която ще спомогне за превръщането на града ни в още по-добро място за живеене и инвестиции и ще го направи още по-привлекателен за неговите гости.

Важно е да се знае, че стадион „Христо Ботев“ е обект с национално значение, поради липсата в България на стадион от такава категория (4-та от 5 възможни по класификацията на UEFA), който да може да се ползва за футболни срещи от най-висок ранг и изграждането му ще позволи на град Пловдив да заеме достойно мястото си и на футболната карта на Европа. Този стадион е част от градската инфраструктура и като проект е не по-малко значим от проекти като „МодърЦаревец“, бул. „Хаджи Димитър“, пробивът до Водната палата и др., поради което заделянето на средства за неговото завършване следва да е сред приоритетите на Община Пловдив.
В тази връзка Ви призоваваме да подходите отговорно, в качеството си на избранници на гражданите на град Пловдив, и не само да подкрепите предложеното Ви решение по т. 17 от дневния ред на днешната сесия, но и да намерите решение за осигуряване на всички необходими средства за цялостното завършване на стадион „Христо Ботев“. Държим да отбележим, че е недопустимо да се търси „равнопоставеност“ при заделянето на средства за различните обекти от градската инфраструктура, тъй като всеки един отделен обект се отличава със своята специфика, сложност, етап на изпълнение, влияние върху градската среда и др. и респективно за неговото изграждане са необходими различни по размер средства.

Желаем Ви здраве и успехи и дано един ден следващите поколения се гордеят с Вас!

12.10.2021 г., гр. Пловдив

УС на Сдружение „ПФК Ботев“

Още

Гласуват 5,6 млн. лв. допълнително за Колежа и ст. „Локомотив“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...