Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Държиков награди Илия Кисимов с „Почетен знак на Пловдив“
Градът Пловдив

Държиков награди Илия Кисимов с „Почетен знак на Пловдив“

Председателят на Общинския съвет връчи отличието на спортния журналист

Председателят на Общинския съвет инж. Александър Държиков връчи отличието „Почетен знак на град Пловдив“ на Илия Кисимов. Местният парламент удостои Кисимов с  почетното отличие със свое решение № 89 от 16.04.2021г., което бе гласувано във връзка с изключителните му заслуги като журналист за популяризирането на пловдивския и български спорт. Като част от церемонията инж. Държиков връчи почетния знак с герба на града и решението за удостояване.

„За мен е чест да връча това отличие на Илия Кисимов, което Общинският съвет гласува единодушно. Желая Ви здраве и се надявам да продължавате да бъдете пример за младите си колеги в спортната журналистика. Поздравявам Ви за написаните 18 книги, които съхраняват успехите на пловдивския спорт и популяризират него и българския спорт като цяло, заяви при връчването председателят на Общински съвет.

„Благодаря на кмета на община Пловдив Здравко Димитров, на инж. Държиков и на всички, които имат дял за тази награда. Това са всички тези спортисти, треньори, специалисти и ръководители на града в тази област, които са вложили труд и старание, за да издигнат спорта в Пловдив на едно високо ниво. Не случаен е фактът, че Пловдив е спортен град номер едно в страната, като заслугата затова е и на спортните журналисти, заяви Кисимов от своя страна.

Илия Кисимов е един от доайените на спортната журналистика не само в Пловдив, но и в България. Той е известен радетел за съхранение на ценната история на пловдивския спорт и досега е написал като автор и в съавторство 18 книги на спортна тематика. Два пъти получава награда и за най- добър спортен журналист на  Пловдив- през 2000 г. и през 2009 г. Той е и един от инициаторите за създаване и реализиране на Алея на спортната слава край Гребния канал в Пловдив./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...