Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Отслужиха водосвет за здраве за децата от КСЗУ „Света Петка“
Градът Пловдив

Отслужиха водосвет за здраве за децата от КСЗУ „Света Петка“

По повод днешния празник – Петковден, в Комплекса за социално-здравни услуги „Света Петка“ бе отслужен водосвет за здраве на децата и специалистите, които се грижат всекидневно за тях.

„Вашата работа, помощта, която оказвате, е изключителна, защото всекидневната грижа за децата е важна за тяхното бъдещо развитие“, това заяви заместник-кметът Анести Тимчев пред присъстващите. Той благодари на директора Петя Неделчева и на нейния екип за професионализма и добротата, с които даряват хлапетата.

Дейността на комплекса за социално-здравни услуги „Света Петка“ е разпределена в Център от семеен тип за деца с тежки множествени увреждания с потребности от постоянни медицински грижи и Дневен център за деца с тежки множествени увреждания, който се посещава и от външни потребители.

Заместник-кметът не пропусна да отбележи, че Община Пловдив ще продължава да подпомага комплексите за социални услуги в града и ще осигурява съществуването на тези центрове, които подкрепят децата и техните семейства.

„Радостно е, че въпреки уврежданията си част от децата, за които се грижим, биват осиновявани, с което добри хора им осигуряват семейство, обич и дом, а с нищо не може да се замени топлотата на семейното спокойствие и радост“, заяви Петя Неделчева и допълни, че само след няколко дена едно от децата ще бъде осиновено.

В момента в комплекса има 8 деца – някои от тях са постоянно пребиваващи, а други са с временна мярка „под закрила“. Осигурени са 24-часови постоянни медицински грижи в семейна среда, всекидневно специалистите провеждат рехабилитация, психологични и логопедични терапии. Комплексът разполага и с така наречената „сензорна стая“, в която има поставено специализирано оборудване, което стимулира усещанията при децата, техните когнитивни способности – концентрация, памет, внимание, мислене, емоция./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...