Левицата 14
Новини от Пловдив » Образование » Директор продаде имот и дари парите за ремонт на училището в Първомай
Важно ИЗБОРИ 2022 Образование Първомай Регион

Директор продаде имот и дари парите за ремонт на училището в Първомай

Чавдар Здравчев (в средата)

Мария МОРУНОВА


Инвестирането на средства от продажбата на наследствен имот в обновяването на училищната среда. Това е малка част от стореното в името на приятната и ползотворна учебна среда за децата в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, инициирано от директора на школото Чавдар Здравчев.

Здравчев е преподавтел по английски, а от 7 години насам е директор на училището в Първомай. През цялото време, през което работи с деца, търси варианти за финансиране, с което да подобри учебната среда. Идеята за продажба на наследствен имот и инветсирането на парите в училището съвпада с началото на кариерата му като директор. Средставата са инвестирани в основен ремонт на столовата на учебното заведение, в купуването на 30 интерактивни дъски завсеки учебен кабинет, реновирането на мебели, където е необходимо и купуването на нови.

„Децата имат добра среда вкъщи, такава трябва и да е в училище. Това помага и на обучението им“, смята Здравчев, който пали искрата на промяната в училище у всички – общинска администрация, колеги и т.н.

Така от администрацията на Община Първомай 4 години поред финансират ремонтирането на санитарните възли и на четирите етажа на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Паралелно се търсят начини за финансиране, които да покрият текущите нужди на училището.

„Заплатата ми като общински съветник също я дарявам на училището, с нея се покриват текущи нужди на школото“, каза още Здравчев, като допълни, че се работи по проекти, а СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ е в списъка с иновативни училища. Предлага вече часове по творческо мислене и общуване, като те ще се осъществяват през следващите 4 учебни години. Целта на иновацията е учениците да се научат да работят в екип и да взимат ефективни решения в различни житейски ситуации.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...