Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Румен Радев откри Sofia Karate Open 2021, направи показно с лицеви опори
Спорт Спорт Важно

Румен Радев откри Sofia Karate Open 2021, направи показно с лицеви опори

Президентът Румен Радев откри турнира Sofia Karate Open 2021 – Купа на президента. „За мен е истинско удоволствие да видя толкова много млади, усмихнати хора от толкова много държави. Карате е спорт, който гради характери. Учи и възпитава на
дисциплина, воля, уважение“, коментира той. Радев допълни, че каратето ни накара да се гордеем като българи. „На Олимпиадата в Япония Ивет Горанова записа със златни букви името си именно в този спорт. Убеден съм, че сред вас са бъдещите европейски и олимпийски шампиони”, каза още Радев. Той изрази съжаление, че не всички деца се занимават със спорт и че много от тях предпочитат да останат пред телевизора, компютъра, телефона, или таблета.


Пред децата президентът не пропусна да покаже завидна спортна форма и направи 50 лицеви опори, което е част от президентския тест на инициативата „Спортувай с президента“, в импровизирана надпревара с ученици в спортния комплекс на училище „Свети Георги“ в София.
Радев предостави на организаторите на турнира Купата на президента, която беше връчена на отборния победител в края на надпреварата.


За турнира Sofia Karate Open 2021 поканата беше отправена преди няколко месеца.
Турнирът се провежда като част от календара на Българската национална федерация по карате и инициативата „Спортувай с президента“, в рамките на която държавният глава насърчава физическата активност на българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...