Quantcast
Новини Пловдив » Важно » 30 жени се прегледаха срещу рак на гърдата в кампанията на Рокерките (СНИМКИ)
Важно Здраве

30 жени се прегледаха срещу рак на гърдата в кампанията на Рокерките (СНИМКИ)

Мотошествие из града и благотворителна акция на Гребната направиха рокерките
Мотошествие из града и благотворителна акция на Гребната направиха рокерките

Над 30 жени бяха прегледани в Пловдив с мамограф от д-р Никола Ганашев и консултирани от проф. д-р Мария Малинова в кампанията на Жените мотористи срещу рака на гърдата.

Мотошествието на Рокерките премина през основните булеварди на Пловдив и се върна на Гребната база, където благотворителният базар събра близо 2000 лв. Финалната сума от кампанията ще бъде обявена след отчитане на даренията по банков път.

“Като женска организация, ние Жените мотористи продължаваме да работим за повишаване на информираността относно проблемите на жените, включително рака на гърдата, коментира пред ПловдивПрес Лилия Осойска, председател на “Сдружението на жените мотористи емпауърд България” (Lady Bikers MPowered Bulgaria) .

В световен мащаб, включително и в България, ракът на млечната жлеза е най-чест   диагностицираният живото застрашаващ рак при жените, като представлява 25% от всички злокачествени заболявания и е на второ място сред причините за смъртност от тях. Смъртността в България от рак на гърдата е по-висока от средно статистическите данни за смъртност в Европа от това заболяване. Близо 1200 българки всяка година умират от рак на млечната жлеза, а 3500 заболяват от него. Всяка година заболеваемостта от рак на гърдата се увеличава с 2%, което е сериозен показател.

Като женска организация, ние Жените мотористи продължаваме да работим за повишаване на информираността относно проблемите на жените, включително рака на гърдата, коментира пред ПловдивПрес Лилия Осойска
Като женска организация, ние Жените мотористи продължаваме да работим за повишаване на информираността относно проблемите на жените, включително рака на гърдата, коментира пред ПловдивПрес Лилия Осойска (вдясно)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...