Quantcast
Новини Пловдив » Градът » ВМРО откри кампанията с водосвет в Пловдив. Сиди: Молим се за по-добри времена за народа
Градът ИЗБОРИ 2021 Пловдив Политика

ВМРО откри кампанията с водосвет в Пловдив. Сиди: Молим се за по-добри времена за народа

Александър Сиди и кандидати за депутати запалиха свещ в църквата "Света Троица", снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

С водосвет в църквата „Света Троица“ ВМРО-Пловдив стартира предизборната кампания. Водачът на листата за 16 МИР Пловдив-град Александър Сиди и кандидатите за депутати запалиха свещ за здраве и по-добри времена за България. Симпатизанти и приятели на ВМРО също дойдоха в храма в район „Южен“, за да подкрепят воеводите и да им пожелаят успех на предстоящите избори на 14 ноември.

„ВМРО се бори за това да се опитаме да се върнем към корените и традициите си, защото всички онези пропаганди и джендър политики не са бъдещето. ВМРО е партия на традициите, всяка тежка битка започва от църквата. В храма се  помолихме за успех на българския народ и по-добри времена за България“ коментира пред ПловдивПрес водачът на листата за Пловдив-град Александър Сиди.

Според него ВМРО се оказа единственият български проект. Той припомни, че за 7 месеца партиите не успяха да съставят правителство. „Промяната, за която всички говорят през последните месеци, всъщност я усетихме по джобовете си. Цените на стоки и услуги се увеличиха двойно, очаква се за битовите абонати сметките за ток да скочат с 30-40% от 1 декември т.е. след изборите. Всичко това ни мотивира да влезем в кампанията и да говорим с хората честно и почтено, както сме го правили вече близо 130 години. Днес има „нови месии“, оказва се, че „почтеността“ започва с това да излъжеш и да погазиш Конституцията и завършва  с това да имаш огромна група офшорки. Видяхме и сериозния правен капацитет на ДБ, които не успяха да се регистрират в Стара Загора, защото живеят в друг свят. Видяхме „промяната“ в „Изправи се БГ! Ние идваме“ – те не смениха чисто новите си лица, които сме виждали вече 30 години на сцената, а смениха прически. Всичко, което се случва в държавата ни, е много тъжно „, заяви Александър Сиди.

Водачът на пловдивската листа на ВМРО се надява на 14 ноември българите да гласуват с разум. Припомни, че кандидатът на ВМРО за президент доц. Милен Михов е университетски преподавател и през годините се е доказал като национално отговорен политик.

Водач на пловдивската листата е Александър Сиди – народен представител в 44-ия парламент и регионален координатор на ВМРО за Пловдив, Пазарджик и Смолян, втори е председателят на градската организация и бивш кмет на „Южен“  Борислав Инчев, а трети – Камен Шишманов. Сред кандидатите за народни депутати са общинските съветници Димчо Петров,  д-р Иван Црънчев и Стефан Послийски.

„Ние предлагаме честни и отговорни хора, които могат да свършат работа. Хора, които милеят за държавата, обясни водачът на листата. ВМРО ще води позитивна кампания и  ще заложи на срещи с избирателите.

Според Сиди предизборната кампания ще е трета за тази година, а у хората вече се е натрупала апатия. „Надявам при срещите си с гражданите да преборим тази апатия. Колкото повече хора гласуват и дадат своя разумен вот, толкова по-бързо и лесно ще се състави правителство. Две са хубавите новини – до края на годината няма да има други избори и все пак идват празниците за Коледа. Веднага след изборите се надявам да поправим грешките си и тези празници наистина да бъдат светли“, допълни още Александър Сиди.

Той припомни, че на вота през април ВМРО постигна добър резултат, но много малко не стигна на партията да влезе в парламента. „На изборите през юли месец направихме тежка политическа грешка – да се опитаме да обединим олиото и водата, и загубихме голяма част от своя електорат. Сега се надявам, че в тази кампания ще имаме възможност да се срещнем с много повече граждани и да върнем позициите си. Вярвам, че с добра работа и добра кампания ще постигнем по-добър резултат, надявам се на по-широка подкрепа“, каза Сиди.

По-късно той ще открие кампанията и в Стара Загора, където също води листата на ВМРО. / ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...