Quantcast
Новини Пловдив » България » Радев и Йотова стартираха кампанията си с поход от хижа „Алеко“ към Черни връх
България Важно ИЗБОРИ 2021

Радев и Йотова стартираха кампанията си с поход от хижа „Алеко“ към Черни връх

Румен Радев и Илияна Йотова

С „поход към по-справедлива България“ стартираха предизборната си кампания за втори мандат Румен Радев и Илияна Йотава. Държавният глава и вицепрезидентът заедно с поддръжници от инициативния комитет и симпатизанти предприеха поход от хижа „Алеко“ към Черни връх.

„Избрахме това място, защото Щастливеца е от онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост – гражданин на света и патриот. Алеко – народопсихолог и в същото време адвокат на верните, любител на природата и ценител на красотата. Всички знаем тъжната история как именно Алеко стана жертва на своя герой и затова ние, неговите потомци, е време да надрастем слабостите на неговия герой. Време е да поемем към върха – там, където Щастливеца намираше щастието“, каза Румен Радев.

По думите му българската планина освен красива е и избор на вдъхновение и урок по родолюбие. Изкачването, редом с изпитанията, сплотява, гради характер, калява волята и зарежда с вяра, каза още държавният глава.

Илияна Йотова заяви от своя страна, че Алеко Константинов се е борил с пороците, с които и те като президент и вицепрезидент също се борят – корупцията, малодушието и предателството.

„За съжаление, над 100 години по-късно неговите пътеписи, неговите разкази и герои, като че ли са писани за днешното време. Ако си спомним как Алеко Константинов пишеше за изборите и за злоупотребите, сякаш пише за това как ГЕРБ прави избори“, каза още Йотова.

Тя съобщи, че днес с Радев посвещават своята кампания на българската природа, защото не искат повече бетонни хватки, разрушения и гавра с природата./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...