Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Русия закрива постоянното си представителство в НАТО
Свят

Русия закрива постоянното си представителство в НАТО

Сергей Лавров

Русия закрива от 1 ноември постоянното си представителство в НАТО, както и представителството на Алианса в Москва. Това обяви на пресконференция руският министър на външните работи Сергей Лавров.

На пресконференция в Москва Сергей Лавров съобщи, че решението е в отговор на действията на Алианса, който по-рано този месец отне акредитациите на 8 души от постоянното представителство на Русия, като ги обвини в шпионаж и съкрати числеността на мисията от 20 на 10 души. Лавров обвини НАТО в отказ от равноправен диалог и съвместна работа с Русия.

„В отговор на действията на НАТО ние преустановяваме дейността на нашето постоянно представителство в Алианса, включително работата на главния военен представител. Второ, преустановяваме дейността на военната мисия на НАТО в Москва. Акредитациите на нейните служители се отнемат от 1 ноември тази година. И трето, прекратява се дейността на информационното бюро на НАТО в Москва, което беше създадено при посолството на кралство Белгия“, заяви Лавров.

Лавров добави, че ако Северноатлантическият алианс има някакви въпроси, то може да ги адресира до посланика на Русия в Брюксел. По думите му аналогични функции в Москва може да изпълнява някой от посланиците на страните-членки на НАТО, предава БНР.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...