майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Бизнес » Скок на цените в туризма, зимната почиска по-скъпа с около 20%
Бизнес България Важно

Скок на цените в туризма, зимната почиска по-скъпа с около 20%

Зимен курорт
Зимен курорт

Ски ваканцията у нас – по-скъпа тази година. Заради по-високите цени на тока, горивата и природния газ зимните курорти готвят повишение и при лифт картите и нощувките в хотелите.

В същото време Министерството на туризма е готово с противоепидемичните мерки, които скиорите трябва да спазват тази зима.

Подготовката за зимния сезон в Банско, Боровец и Пампорово вече започна. И тази година големите ни ски курорти ще разчитат предимно на български туристи. Интерес вече има и от съседните пазари, както и от традиционни – като Великобритания и Ирландия. На прага на сезона бизнесът е притеснен, че първи ще понесе сериозни удари от ниската ваксинация, скъпия ток и липсата на кадри. Прогнозите са нагоре да тръгнат цените, както на нощувките в хотелите, така и на и ски картите.

Колкото сезонът на ските е по-близо, толкова по-трудна става сметката за хотелиерите в планинските ни курорти. Всеки ръст в цените на енергията вече се отразява в офертите за почивка през зимата, отчитат туроператорите, предава Нова. Още по-мощно ръстът в цените на тока ще се усети на ски пистите. А това допълнително ще оскъпи зимната ни почивка, изчисляват концесионерите в курорта.

В Банско бизнесът също отчита новите, по-високи, разходи. Финалните сметки ще са готови в началото на сезона. Но отсега едно е ясно: ски услугата и тук тази зима ще е по-скъпа.

И в Пампорово готвят по-високи цени на ски картите. Нощувките в курорта също ще поскъпнат. Но и тук финалните сметки предстоят.

Новите сметки при хотелиерите вече се отразяват и в офертите на туроператорите. Средно – с 20% отгоре.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...