Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Маратон от протести подготвят ресторантьорите в отговор на мерките, обявени от Кацаров
COVID-19 Бизнес Бизнес под карантина България Важно Храни и напитки

Маратон от протести подготвят ресторантьорите в отговор на мерките, обявени от Кацаров

Ричард Алибегов
Ричард Алибегов

Маратон от протести подготвя ресторантьорският бранш по повод новите мерки, обявени по-рано днес от здравния министър Стойчо Кацаров. Ще протестираме из цялата страна всеки ден, обяви председателят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред NOVA.

„Безпрецендентно е при 20% ваксинирани да се въведат „зелени“ сертификати. Това унищожава икономиката. Бързият тест е абсолютно безплатен в Европа, заедно с тестовземането, а тук безплатен ще е само тестът, вземането на проба ще струва 10-15 лв.“, коментира пред Нова телевизия Алибегов. По негови думи това решение ще доведе до масови фалити.

Председателят на Българска асоциация на заведенията сподели, че след обявяването на заповедта са му се обадили 40 браншови организации. „Вече освен хотелиерите се вдигат и моловете. Държавната администрация също трябва да бъде включена в тези мерки, трябва да важат за всички“, категоричен е Ричард Алибегов.

Предложените противоепидемични мерки и частта, касаеща „зелените сертификати“, не са това, което се коментираше на срещите с нас. Това заявяват в съобщение от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

„На първо място нашето искане беше тестове за наличие на антитела да се признават, а държавната администрацията да бъде поставена при същите условия, като нашите служители. Освен това, ограниченията трябваше да важат и за всички нехранителни обекти над 200 кв.м.“, пише в съобщението.

Относно новата заповед на здравното министерство, от СЗБ и БАЗ обявяват бойкот, докато заповедта не бъде написана по начин, който да обхваща абсолютно всички сектори на социалния и икономически живот в България./ПловдивПрес

Още

Кацаров: Зелен сертификат за всички дейности на закрито от четвъртък

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...