Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Опасен път в Пловдивско – дупки пукат гуми, разоряват шофьорите (СНИМКИ)
Градът Пловдив Регион

Опасен път в Пловдивско – дупки пукат гуми, разоряват шофьорите (СНИМКИ)

кадър: bTV

Опасен път с множество големи дупки – така изглежда отсечката между „Рогошко шосе“ и надлеза за магистрала „Тракия“. Повече от 15 години пътят между Община Марица и Община Пловдив не е ремонтиран, а само изкърпван.

Местните хора казват, че дупките са толкова на гъсто, че е трудно да бъдат избегнати.

Местните се оплакват, че е почти невъзможно да се пътува по този път. Често шофьорите пукат гуми и се притесняват, да не се случат по-сериозни инциденти.

„Идвах от Рогош, в тъмното не видях дупката и спуках гума. Пътят е разбит, ако избягаш едната дупка, влизаш в другата“, каза пред бТВ шофьор на бус, който тази сутрин попаднал в дълбока яма и сменяше гума.

Шофьор на бус спукал гума в една от дълбоките ями на пътя, кадър: bTV

„Всяка сутрин си караме децата по този път, стресова ситуация за всички е. Всеки момент може да стане пътен инцидент и някой може да си загуби живота“, обясни друг мъж.

 

Кадър: bTV

„Миналата седмица жена ми два пъти звъня сутринта да идвам да сменям гума. От тази гума вече нищо не става“, гневи се възрастен мъж. Той допълва, че е спукал вече трета гума, а щетите са за поне 1200 лева.

От община Пловдив обявиха пред bTV, че пари за цялостна или частична рехабилитация на пътя не са предвидени в бюджета до края на годината.

Според тях причината за дупките е проектирането на самата отсечка, която няма как да издържи на толкова голямо натоварване. От община Пловдив коментират, че в следващия бюджет ще бъдат заложени 16 милиона лева. Хората обаче не са доволни и смятат, че това са празни обещания.

Кадър: bTV

„Всяка сутрин водим децата си на училища и треперим за живота им. Не може да чакаме да се случи инцидент и тогава да се вземат мерки. Трябват спешни мерки. Ако се наложи, ще затворим пътя за по-продължително време, готови сме на протести“, каза жена. Хората се заканват да има и други подобни акции./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...