Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Проф. Николай Витанов алармира: Хора от област Пловдив, пазете се!
Анализи Важно Мнения

Проф. Николай Витанов алармира: Хора от област Пловдив, пазете се!

проф. Николай Витанов
проф. Николай Витанов

Хора от област Пловдив, пазете се! Това предупреди в социалните мрежи математикът проф. Николай Витанов. Той направи анализ на обстановката с коронавируса у нас.

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 19 октомври 2021 г.
Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни.
Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или лошо, това излиза, това ви пиша.
Какво да пиша. Вие, които четете редовно тези сводки – изненадани ли сте? Не сте. Точно това се очакваше. Вторичен пик до края на октомври, нали така.

Какво стана бе хейтъри? Къде ви отиде теорийката, че вече има стаден имунитет? Където и очаквахме да отиде – в тоалетната. Пуснете водата, че мирише. Помните ли последното интервю от миналата седмица на гуруто, дето миналата година щеше да си къса дипломата, как ще се задъpжим на 3000 – 3500 случая. Моля?!!! Я пак – на колко ще се задържим? Колко е смъртността? Хайде, излизайте – ревете и вийте срещу Витанов. Ревете и вийте, че ви предупреждава отнапред какво има да става. Между другото, давате ли си сметка, как се вади минималният съществуващ детерминизъм от такива данни, хейтъри мои. Че пробвайте, де. Изкарайте прогнози точни като моите и тогава ме оценявайте. А знаете ли какво е детерминизъм в данни? И можете ли? Отговор – теорема на Витанов за некадърността на хейтърите:

Хейтърите само вият и реват, една свястна прогноза не могат да дадат.
За тези, които не са хейтъри: Извинявайте, но не съм никак доволен, че прогнозите ми се сбъдват. Искам да не се сбъднат и тоя народ да мине по-леко през това изпитание. Ама не става. И това, което излиза от компютрите, не ми вдъхва оптимизъм. Затова

Хора от цялата страна, пазете се особено много през следващите 2 седмици. Пазете телата си – те са най-скъпата ваша собственост. Много трудно се поправят пожарения там. Помислете и за хората на първа линия, които се задъхват. Болниците са пълни. Пазете се – няма кой да ви пази.

Смъртността е висока. Такива бяха очакванията, но помните, ревът срещу тези прогнози беше толкова голям, че спрях да казвам числа по тях. Няма и да казвам. Писал съм ви, че не смея да пиша нищо за смъртността през октомври. Още септември месец ви го написах. Числата днес са такива

За смъртността (починали съгласно официалния портал coronavirus.bg, че някои хейтъри още не знаят какви са тия числа) – никакъв коментар, просто числа за информация:
починали в края на септември 2021 – 20882
починали до днес – 22488
починали октомври 2020 (за целия месец) – 441
починали за октомври 2021 – 1606 (за 18 дни)

Починалите досега за октомври 2021 са 3.64 пъти повече, отколкото починалите за целия октомври 2020.

Никакъв коментар. Ама никакъв коментар. Изводите си ги правете сами, кой каквито иска да си ги прави. Давам само числа, коментарът ще го направя в края на месеца, както съм ви обещал.

Нека да отбележа неща – няма политика тук. Само числа без коментар. Ако питате защо го правя – изследвам ефекта от разяждащото действие на антиковид и антиваксърските теории върху населението. Добър индикатор за това е смъртността. Търся отговор на простичкия въпрос – защо тая вълна не е смазана, след като има ваксини. Защо? Отговор – на края на месеца, както съм ви обещал.

Следват картите за днес.

Най-напред картата, съгласно плана на Министерството на здравеопазването. Броят на областите на ниво 4 расте полека.
Днес са 14 заедно с кандидатите. Половината от страната. Нов кандидат е Ловеч

Затова:

Хора от област Ловеч,  ПАЗЕТЕ СЕ! Разпространението на вируса при вас е дифузно и областта ви е кандидат за влизане на ниво 4, съгласно Плана на Министерството на здравеопазването. Спазвайте елементарните мерки, избягвайте местата, където се събират много хора.

Иначе, виждате голямата проблемна област в Западна България. Тези от вас, които четат редовно тези сводки, знаят, че отдавна е предсказано формирането на тази област.

В нея се очакват проблеми през тази и през следващата седмица.
В Източните Родопи и в Плевен положението вече не е толкова спокойно, там нещата полека се влошават.
Кърджали е добре на общия фон.

Проблемната зона в Западна България се вижда ясно и на прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост.

Там се вижда обаче и нещо много неприятно – Пловдив се е запътил да става кандидат за ниво 4 съгласно скалата на риска на плана на Министерството на здравеопазването. Нека се опитам да помогна това да се предотврати.

Затова:

Хора от област ПЛОВДИВ, ПАЗЕТЕ СЕ! Разпространението на вируса при вас е дифузно и областта скоро ще е кандидат за влизане на ниво 4 съгласно Плана на Министерството на здравеопазването. Спазвайте елементарните мерки, избягвайте местата, където се събират много хора.

Днес базовото репродуктивно число е 1.291.

Твърде е близо до 1.3. Ако го прехвърли, натискът вече няма да е плавен. Хората на първа линия усещат засилващия се натиск.

Хора на първа линия. Милички, пак нещата опряха до вашия героизъм. Гответе се за тежки 2 седмици. Но вие си знаете. Два пъти минахте през такива пикове, знаете какво е. И аз знам, и сега в очите ми има сълзи.

Разпространението на заразата в страната е преобладаващо дифузно. Днес 23 области са с такова разпространение.

Доста отдавна не сме стартирали седмица с такъв брой области. До края на седмицата тук положението се очаква да се влоши още.

Честно да ви кажа – място не мога да си намеря. Какво ви става бе, хора? Всичко което става, ви бе предсказано доста предварително. Защо допускате да вървим по най-мрачния сценарий. Вразумете се най-накрая, пазете се! Стига сте ги слушали тия с теорийките. В пистолета на руската рулетка куршумите са вече повече от един, не си играйте със живота и здравето си. Мислете, че тая пандемия ще отмине. После трябва да продължите да живеете. Добре е биологичната ви собственост да не е повредена. Труден е животът на инвалида, осъзнайте го. ПАЗЕТЕ СЕ СЕГА!
Бог ми е свидетел, повече не мога да направя.
Това е засега. Желая ви здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...