Quantcast
Новини Пловдив » Градът » ПУ участва в Международно изложение за висше образование в Никозия
Градът Образование Пловдив

ПУ участва в Международно изложение за висше образование в Никозия

Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"
Пловдивският университет "Паисий Хилендарски"

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” участва в Международното изложение за висше образование „Обучение и кариера“ в Никозия, Кипър на 16 и 17 октомври, съобщиха от учебното заведение.

Изложението се проведе в международния изложбен център в Никозия под патронажа на Министерството на образованието, културата, спорта и младежта на Р Кипър. Мероприятието беше тържествено открито от Министъра на образованието на Кипър, Продромос Продрому. Почетен гост на откриването беше и посланикът на България в Кипър, Любомир Тодоров.

Страната ни беше представлявана на изложението с щанд, нает и организиран от фирма „Higher education in Bulgaria – Kalinka Pancheva Milioti“ ltd. Според ръководителя на компанията, Калинка Панчева, основната ѝ цел е да представлява българските висши училища в Кипър, като рекламира тяхната дейност. Тя има готовност да подпомага всички желаещи кандидат-студенти в цялостния процес по подготовка на необходимата документация и кандидатстване в българските университети. По този начин тя се надява да направи българското висше образование по-популярно в Кипър.

Възможностите за получаване на висше образование в България и условията за прием и обучение в български висши училища бяха представени на щанда от г-жа Панчева и доц. Адриана Любенова от ПУ „Паисий Хилендарски“. Българските висши училища, които изразиха желание и бяха представени на изложението са: Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Русенски университет „Ангел Кънчев“; Национална спортна академия „Васил Левски“; Медицински университет – Пловдив и Военна Академия „Г. С. Раковски“.

Със съдействието на посолството на изложението беше представен и кратък справочник за висшето образование в България за кипърски кандидат-студенти, разработен от посолството съвместно с министерство на образованието на Р Кипър.

В хода на изложението беше регистриран голям интерес от страна на кипърски младежи към възможностите за обучение в нашата страна./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...