Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ремонтират улица „Шипка” в Браниполе
Важно Регион Родопи

Ремонтират улица „Шипка” в Браниполе

Заради ремонта ще се налага и специално движение в района.

Започва ремонтът на улица „Шипка” в село Браниполе. По време на строителните дейности ще се подмени асфалтовата настилка и ще се изградят тротоари и бордюри. Улицата е с дължина около 230 метра, а строителните дейности ще струват около 180 хиляди лева. Средствата са отпуснати по програмата „Развитие на селските райони 2014 – 2020“, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Първа копка направиха кметът на Община „Родопи“ Павел Михайлов и Неше Кърмаджиева, временно изпълняваща длъжността кмет на село Браниполе. На церемонията присъстваха заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, председателят на Общинския съвет „Родопи“ Георги Цанков, общинските съветници Кера Тошева, Николай Гачев, Величка Стоичкова и Рефик Мухтаров, представители на фирмата изпълнител и граждани. Гост беше и кметът на съседното село Белащица Костадин Николов.

По традиция строителните дейности започнаха с водосвет и пожелание работата да върви леко и безаварийно, за да може изпълнителят да успеете да завърши ремонта в срок.

„Ремонтът на улица „Шипка“ е очакван дълго от жителите на село Браниполе и това е поредният обект, който се прави и ще подобри инфраструктурата в селото. Нашите села се развиват и това е благодарение на общите усилия на администрацията и на Общинския съвет на „Родопи”. Защото, когато се работи в синхрон, нещата се случват“, каза кметът Павел Михайлов и благодари на всички, съдействали този належащ ремонт да се случи.

Михайлов съобщи, че в най-скоро време се очаква да бъде даден старт на изграждането на нова модерна детска градина в село Браниполе. Това е и най-големият обект, който ще се строи на територията на община „Родопи”.

„Година след година, стъпка по стъпка нашата община започва да се превръща в това, което всички ние искаме – добре изглеждаща, в която хората имат житейска перспектива”, коментира още Павел Михайлов.

Заради ремонта ще се налага и специално движение в района.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...