Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Проф. Герджиков в Пловдив: Радев да възстанови Щаба, а Кацаров да отложи заповедта за сертификатите
България Важно Градът ИЗБОРИ 2021 Политика

Проф. Герджиков в Пловдив: Радев да възстанови Щаба, а Кацаров да отложи заповедта за сертификатите

Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева бяха посрещнати в Пловдив от Иван Тотев и Здравко Димитров, снимки: ПловдивПрес

Шансовете ни са огромни, очаквам голяма подкрепа от българите, заяви кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС проф. Анастас Герджиков

Галина ГЕОРГИЕВА

Призовавам г-н Радев да възобнови дейността на Националния оперативен щаб, който да се справи и със здравната криза, след като изпълнителната власт не може да направи това. Заповедта на здравния министър за зелените сертификати разделя по още една линия българите. Това е дискриминация, тази заповед е адекватна, но за някоя друга държава. При нас, когато ваксинираните не са 70-80%, а 20-25%, не бива да има такава заповед. Призовавам министъра да я отмени или поне да отложи нейното действие. Това заяви в Пловдив кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ-СДС  проф. Анастас Герджиков. Той коментира новите мерки срещу разпространението на коронавируса и зеления сертификат, които влизат в сила от утре.

Проф. Анастас Герджиков дойде в Пловдив на среща с граждани, придружен от кандидата за вицепрезидент Невяна Митева. Областния координатор на ГЕРБ и втори в градската листа Иван Тотев и кмета Здравко Димитров посрещнаха кандидатпрезидентската двойка пред  предизборния пункт на ГЕРБ-СДС  на площад „Стефан Стамболов“. Двамата подариха букети на Невяна Митева, а монахиня Юлита от манастира „Света Петка Мулдавска“ над Асеновград побърза да й подаде кошница с цветя с думите: „Да изчистите въздуха в президентската институция“. Част от районните кметове, общински съветници, кандидати за депутати от листата на ГЕРБ-СДС  и младежи от ГЕРБ също дойдоха да поздравят проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева и да им пожелаят успех на предстоящите избори.

„Шансовете ни са огромни. Нашата кауза не е партийна, не е свързана с определена обществена група. Идеята, че трябва да се обединим около кауза, обща визия и нов национален идеал, е на всички български граждани. Очаквам голяма подкрепа от всички български граждани“, каза пред ПловдивПрес кандидатът за президент.

Той благодари на пловдивчани за топлото посрещане и припомни кои са посланията му към българите. “ Имаме ясна евроатлантическа ориентация, говорим за върховенство на правото, във всички области на икономиката трябва да използваме образование, наука и иновации, за да постигнем икономика на знанието.  През последните дни заради „Зелената сделка“ бяхме принудени да направим тежки жертви, нашето мнение е, че те не трябва да се допускат и интересът на България трябва да се отстоява“, коментира пред журналисти проф. Герджиков.

По думите му българите са уплашени и притеснени заради новата заповед на здравния министър. „Те подозират, че тази заповед ще доведе до това цели сектори на икономиката, както и културни институции да затворят от утре. Ако не допускаме лекарите, които нямат зелен сертификат и не могат да се ваксинират по медицински причини и не са прекарали ковид,  ще останем без тях  от утре. Много от медиците няма да могат през два дни да си правят тестове“, предупреди кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС.

Той допълни, че не бива да се допуска политическият дневен ред да бъде дневният ред на хората. „Българските граждани искат качествено образование, достъпно здравеопазване, интересуват се от доходите и скока на цените. Тези теми са общи за всички, не може и по тях политиците да се разделят“, коментира още проф. Герджиков.

„Пловдив е скъп до сърцето ми град. Учила съм в Спортното училище, имам много истински приятели. Най-важното е да върнем диалога, който е необходим, за да работим заедно, каза Невяна Митева.

Хора, които минаваха по Главната, се спираха да стиснат ръцете на проф. Герджиков и Митева и да поискат автограф.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...