Quantcast
Новини Пловдив » Кадър на деня » Ремонтират улица „Васил Левски” в село Белащица
Кадър на деня Регион Родопи

Ремонтират улица „Васил Левски” в село Белащица

Кметът Михайлов подари бутилка шампанско на багериста.

Уличните ремонти в община „Родопи” по програмата „Развитие на селските райони 2014 – 2020“ продължават. Със символична първа копка днес кметът на общината Павел Михайлов даде началото на реконструкцията на улица „Васил Левски” в село Белащица. Участъкът от 300 метра ще бъде изцяло обновен, предвидена е и смяна на бордюри и тротоари.

Домакин на събитието беше кметът на селото Костадин Николов. Началото на строителните дейности уважиха заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, общинските съветници Величка Стоичкова и Лидия Гимишева, представители на фирмата изпълнител и граждани. Гости бяха кметът на село Брестник Атанас Шопов и Неше Кърмаджиева, временно изпълняваща длъжността кмет на село Браниполе.

„Община „Родопи” продължава да работи за подобряване на инфраструктурата на населените места. Улица „Васил Левски” е много важна за селото, а години наред хората страдаха, заради нарушения на асфалта”, коментира кметът Павел Михайлов. Той припомни, че преди по-малко от месец беше даден старт на дейностите по изграждане на канализация в село Белащица. Новото съоръжение ще реши проблема на над 50 домакинства, които години наред бяха принудени да търпят неприятната миризма, а отпадните води, които се изливат в съществуващата септична яма, създават опасност от разпространение на зараза и екологичен проблем.

По думите му предстои ремонт и на улица „Беласица”.

След водосвет и пожелание работата да върви по вода, кметът спази традицията и подари бутилка шампанско на багериста със заръката да спазва сроковете и качеството.

Ремонтът на улица „Васил Левски” ще струва близо 270 хиляди лева.

Отпуснатите средства по програмата „Развитие на селските райони 2014 – 2020“, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, са в размер на 1,4 милиона лева. Парите ще бъдат вложени в рехабилитация на улиците „Хр. Г. Данов” в Цалапица, „Шипка” в Браниполе, „Васил Левски” в село Белащица и улица „Капитан Бурагов” в Оризари.

Още

Ремонтират улица „Шипка” в Браниполе

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...