Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Библиотеката в Асеновград с награда за иновативни проекти
Асеновград Регион

Библиотеката в Асеновград с награда за иновативни проекти

Получената награда

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград с номинация и награда от конкурса „Библиотека на годината“.

На официална церемония по време на ХХХI Национална конференция „Библиотеките – предизвикателства и трансформации в COVID среда“, която се проведе в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас, бяха връчени годишните библиотечни награди на Българската библиотечно-информационна асоциация за 2020 г. Асеновградската библиотека получи грамота за номинация в категорията „Библиотека на годината 2020“ – за цялостна дейност.

Номинацията е признание за работата на библиотечната институция и усилията й да бъде важна част от живота на общността, включително в критични и кризисни моменти, каквито не липсваха през 2020 г. Освен това, й бе връчена и престижната награда „Снежана Янева“ – за „Иновативна библиотека“. Наградата е учредена през тази година и носи името на дългогодишния председател на Българската библиотечна-информационна асоциация (ББИА) и инициатор на многобройни инициативи за модернизация на библиотеките, като неразделна част от демократичните промени в България.

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ си заслужи приза за въвеждането на иновативния проект „Приказките оживяват“ и създаването на дигитален център.

„Престижните отличия са повод за гордост на всички граждани, партньори на библиотеката, както и на ръководството и екипа й, в навечерието на 40–годишнината от построяване сградата на библиотечната институция“, каза по повод получената награда директорът на библиотеката Милена Марковска.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...