Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Общината успокоява: Пловдив няма да остане без градски транспорт, няма и уволнени
Градът Община Пловдив Съд и Прокуратура Транспорт

Общината успокоява: Пловдив няма да остане без градски транспорт, няма и уволнени

Кметът на Пловдив и превозвачите. Засега тримата са само с парична гаранция.
Кметът на Пловдив и превозвачите. Засега тримата са само с парична гаранция.

Пловдив няма да остане без градски транспорт. Автобусите ще се движат с ежедневното си разписание. Това стана след срещата на кмета Здравко Димитров с представители на фирмите превозвачи.

„Единствено може да се наложи да намалим броя на автобусите, ако бъдат обявявани допълнителни мерки заради усложняващата се обстановка и увеличаващият се брой заболели от COVID”, обясни кметът на Пловдив.

Здравко Димитров подчерта, че условията по договорите се запазват и всяка от страните ще продължи да изпълнява задълженията си.

Петко Ангелов, представител на консорциума на превозвачите потвърди, че автобусите ще продължават да движат по 29 линии по график.

Колегата му Веселин Дошков се появи пред общината малко преди срещата и зачервен от напрежение заяви, че няма да коментира темата дали е източвал общината с надписани разходи за пробег и гориво.

По заповед на кмета Здравко Димитров ще бъде създадена работна група, която да направи анализ на механизма за предоставяне на общински средства за компенсации на превозвачите и при необходимост, ще бъде актуализиран. Той е утвърден още през 2012 г. с решение на Общинския съвет и въз основа на наредбата на транспортното министерство.

„В работната група ще поканим задължително общински съветници, за да няма и най-малкото съмнение“, допълни Здравко Димитров и уточни, че резултатите трябва да станат ясно до 10 ноември

Предстои Община Пловдив да стане приходосъбирач от продажбата на билети и карти, като за целта в най-скоро време ще бъде проведена обществена поръчка за въвеждане на нови начини за разплащане и модернизиране на електронно-билетната система, така  че да се заплаща на превозвачите на изминат километър пробег или по така наречения Регламент  1370/2007 на ЕС.

„Планираме през пролетта на следващата година обновената електронно-билетна система да заработи“, посочи заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов. Той обясни, че разследването на Икономическа полиция е започнало преди година. На разследващите органи е предоставена огромна като количество информация.

Заместник-кметът припомни, че при поредното искане на превозвачите за компенсации, са предоставени документи и на общинските съветници от транспортната комисия към Общинския съвет.

Инж. Пламен Вълков продължава да изпълнява задълженията си на директор на общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“, заяви Чонов в отговор на журналистически въпрос./ПловдивПрес

 

Още

Повече от година наблюдавали схемата за злоупотреби в градския транспорт на Пловдив

Ще завърши ли Зико мандата? Въпрос за 40 млн. лева

Пловдивските превозвачи Дошков и Чолаков с обвинения за измами в големи размери

СНЦ „Бизнесът за Пловдив“: Не компенсации за превозвачите, а проверки от НАП и АДФИ

Зико спука гуми пред рекета на превозвачите

Шефът на „Организация и контрол на транспорта“ на разпит в полицията

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...