Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Повече от година наблюдавали схемата за злоупотреби в градския транспорт на Пловдив
Градът Пловдив Транспорт

Повече от година наблюдавали схемата за злоупотреби в градския транспорт на Пловдив

Старши комисар Димитър Балев и  комисар Славчо Алексиев

Повече от година ДАНС и „Икономическа полиция“ са работили по случая със схемата за злоупотреби в градския транспорт на Пловдив и Асеновград. Това стана ясно от думите на директора на пловдивска полиция старши комисар Димитър Балев и  комисар Славчо Алексиев – шеф на „Икономическа полиция“, които дадоха кратък брифинг.

Както вчера ПловдивПрес обяви Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми собствениците на транспортни фирми Веселин Дошков и Иван Чолаков за извършване на документни измами в големи размери. Повдигнати са обвинения и на служители на ОП „Организация и контрол на транспорта“ – шефът на предприятието Пламен Вълков, предшественикът му Борислав Кръстев, главният счетоводител Лидия Пастърмаджиева, както и срещу служител от Асеновград, за престъпления по служба. Всички те са с мерки за неотклонения – „парична гаранция”.

„През последния месец имаме 6 успешни реализациии, ръководството на пловдивската дирекция ще продължи да бъде безкомпромисно към прояви на корупция, независимо на какво ниво е тя“, каза старши комисар Димитър Балев.

„Успяхме да неутрализираме риска Пловдив и Асеновград да останат без градски транспорт. Служителите на отдел „Икономическа полиция“ и отдел „Разследване“ в координация със служителите на Тертирориалната дирекция на ДАНС извършиха множество проверки, повече от една година ежедневно събирахме информация, която беше оценена от Прокуратурата като годна и вчера  беше повдигнато обвинение на 6 лица – управителите на две дружествата, които обслужват гарадския транспорт и четирима общински служители“, обясни  комисар Славчо Алексиев .

Той обясни, че дружествата са подавали отчетни документи в общините за изплащане на суми за подпомагане на транспорта, като са декларирали, че работят на загуба,  в пътните листове са отбелязвали по-дълги пробези, отколкото са извършили реални. „Обвиненията на двамата са за документни измами, а на  общинските служители за длъжностни престъпления, тъй като не са осъществявали контрол”, каза още комисар Алексиев./ПловдивПрес

Още новини по темата

Ще завърши ли Зико мандата? Въпрос за 40 млн. лева

Пловдивските превозвачи Дошков и Чолаков с обвинения за измами в големи размери

Шефът на „Организация и контрол на транспорта“ на разпит в полицията

Зико спука гуми пред рекета на превозвачите

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...