Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Простете грубия ми израз, лаем в мъгла
Важно Коментари Мнения Съботен цикъл

Простете грубия ми израз, лаем в мъгла

Георги Петров
Георги Петров

Георги ПЕТРОВ, Съботен цикъл

Предизборни дни. Законът повелява да мълчим за кусурите на партии и партизани. За да не ги отвличаме от устрема им към властта. Те са уморени, този финал им е трети за годината.
Не сме на изолиран остров. Нито политически, нито икономически, нито здравно. Ние сме част от света, а той за зла беда е в кризи. Всякакви.

Кризите са като тежките и силно замърсени мъгли. Утаяват се на най-ниското и непроветриво място. Тъжно, но ние сме на такова място в Европейската общност.

По-богатите ни съюзници настояват сега и веднага да разчистим мъглата, защото световнте течения я отнасяли и при тях. Мръсна ни била енергетиката.
Такава имаме, им казваме ние. И паричките ни стигат, колкото да не умрем от глад, не можем и да си помислим да чистим въздуха и водите, които делим с тях. Те не ни казват пряко, само дебело ни намекват (дипломация), че сме бедни, защото сме мързеливи и крадливи.

Ние в отговор ставаме все по-делбелокожи спрямо намеците им. Това можем, то не изисква особени усилия.
И организираме протести. Много и различни, с различни искания и цели. Но осъществимата, за съжаление, е само една. Да покажем на света, че ние като партия, гражданско движение, НПО, гей общност, синдикат и пр. сме изцяло в бяло. Другите са виновни за мизерията, в която живеем. И ние протестираме срещу правителството, което не ги отстранява от пътя ни.

И простете грубия ми израз, лаем в мъгла. Протестираме срещу правителство, което днес е тук, утре го няма. А нито един от проблемите, причинили протестите, не може да бъде решен нито за ден-два, нито за месец-два, нито за година-две.

Тогава защо протестираме? Нали вече се разбрахме, за да се покажем. Човек и сам, и в общност, обича да се показва. Мисли си, че така се извисява над другите.

Вече разбрахте, че принцът на Саудитска Арабия купи „Нюкасъл Юнайтед“ и той стана футболния клуб с най-богат собственик в света. И феновете му, за да се покажат с придобивката си, започнаха да се обличат като араби.
Ще се появи някое нашенско или румънско хирургче, мечтаещо за богата практика на Острова и ще ги убеди да се обрежат. Защото футболният им цар и господар е мюсюлманин, а за изповядващите тази религия обрязването е задължително.
Да ги видя аз тогава как ще размахват по стадионите доказателствата си за преданост от душа, сърце и тяло към собственика на футболната им любов. Нали законът повелява приличие и на стадионите, и на протестите.
Синдикатите ни, примерно, не излизат на протестите си с кирки и лопати, а с виолетови лентички. И почти в прегръдка с работодателите. От приличие!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...