Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Ударно ремонтират пътя Асеновград-Кърджали, пуснаха новия асфалт до Тополово и Новаково
Асеновград Важно Кърджали Посоки Регион

Ударно ремонтират пътя Асеновград-Кърджали, пуснаха новия асфалт до Тополово и Новаково

Работят усилено по пътя за Кърджали даже и през уикенда.
Работят усилено по пътя за Кърджали даже и през уикенда.

Ремонтът по пътя Асеновград-Кърджали в отсечката между селата Тополово и Новаково приключи. Участъкът е достъпен за движение на моторни превозни средства (МПС). Това съобщиха от пресцентъра на Община Асеновград след среща с представители на АПИ.

Призовават се водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост по новата отсечка, защото няма още маркировка и това крие опасности от касастрофи с пострадали и жертви на пътя.

Хоризонталната и вертикална маркировка ще бъде направена след поставяне на финалния пласт асфалт. Същият ще бъде положен, след като бъде асфалтирано цялото трасе – до края при границата на община Асеновград, в посока Кърджали.

Продължава и работата между Новаково и Жълт камък, в който участък пътят е затворен за преминаване. В Червен и Долнослав предстои подмяна на водопровод, като в първото село такъв ще бъде положен до самия му център. Междувременно, алпинисти започнаха обрушване на скали и поставяне на мрежа между село Новаково и асеновградското землище. В тази връзка, от община Асеновград апелират шофьорите да не пътуват в посочения участък.

ПРез уикенда и в понеделник (25.10.21 г.) ще се полага асфалтова настилка в село Тополово. Там ремонтните дейности няма да блокират движението на МПС поради по-широкия габарит на пътя. Асфалтирането в отсечката ще се извършва на две отделни ленти. Преминаващите ще бъдат пропускани поетапно в едното платно. В отсечката между Мулдава и кръстовището за Мулдавски манастир „Света Петка“ движението също се осъществява в едната лента, тъй като там се изпълнява изграждане на подпорни стени. Община Асеновград призовава шофьорите да се съобразяват с упътванията на хората, които изпълняват пропускателния режим и благодари за търпението и толерантността.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...