Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Училища в 6 общини в Пловдивско на 50% онлайн обучение, броят им ще расте
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

Училища в 6 общини в Пловдивско на 50% онлайн обучение, броят им ще расте

Щабът заседава днес.

Училищата в 6 общини са на ротационен принцип на обучение от днес. Това са Пловдив, Асеновград, Брезово, Перущица, „Марица“ и Карлово. Очаква се още учебни заведения в общини в Пловдивска област да минат на 50% онлайн обучение. Това стана ясно след днешното заседание на Областния кризисен щаб.

„Сегашният модел, при който РЗИ поетапно увеличава леглата за ковид, е добър и ще продължим да работим така. В момента имаме 183 свободни легла. Всеки ден се взима решение къде и с колко да се увеличат леглата. Така че здравната система на Пловдивска област издържа на натиска“, коментира областният управител Ангел Стоев.

По думите му интензивните легла са 113, като 30 от тях в момента са свободни. По-големият проблен е, че има голям процент интубирани пацинети в интензивните отделения. Той посочи, че 14-дневната заболеваемост в областта е 565 на 100 000 души.

„На заседанието коментирахме, че има концентрация за преглед на пациенти в Пловдив, защото само в Раковсики има т.нар. ковид зона. На практика всеки медицински център със сектор по образна диагностика може да разкрие таказа зона. Затова помолих дирекрторът на РЗИ д-р Сийка Димчева да разпрати писма до всикчи медицински центрове, които отговарят на това изискване с апел да разкрият ковид зона“, коментира още Стоев.

След заседанието стана ясно още, че 50% от работещите в здравеопазването в Пловдивска област са имунизирани, като най-много са общопрактикуващите лекари – 62%. Това е общата статистика.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...