Левицата 14
Новини от Пловдив » Градът » 1082 деца ще спортуват на новата площадка в СУ „Паисий Хилендарски“ СНИМКИ
Градът Образование Пловдив Случка на деня

1082 деца ще спортуват на новата площадка в СУ „Паисий Хилендарски“ СНИМКИ

Зам.-кметът Стефан Стоянов и директорът на СУ "Паисий Хилендарски" Ирена Душкова прерязаха лентата

Чисто нова мултифункционална спортна площадка на открито „Баскетбол и футбол“ вече има в СУ „Паисий Хилендарски“. Тя е реализирана по общинската подпрограма за реновиране на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства в училищата, която се изпълнява за втора поредна година.

1082 деца ще се възползват от новата площадка като на нея могат да се упражняват няколко вида спорт, сред които баскетбол, футбол, волейбол, тенис на корт и хандбал. Общата стойност на проекта е 47 160 лв. Площадката е 489 кв. м. и е изградена със специална ударопоглъщаща настилка.

На откриването присъстваха зам.-кметът по образование Стефан Стоянов и началникът на отдел „Образование“ Донка Щилянова.

„Много се радвам, че Община Пловдив продължава да инвестира разумно и качествено в такива добри проекти. Общинската образователна програма е един от най-добрите ни инструменти за водене на местни политики. Чрез нея успяваме да подкрепим максимален брой училища да инвестират в спортна инфраструктура, което е много важно за децата“, коментира Стефан Стоянов.

Той допълни, че през 2021 г. по програмата е финансирано изграждането или обновяването на спортни площадки в 11 училища, както и в Общински детски комплекс.

„Изключително сме благодарни на Община Пловдив за инвестицията. Тяхната политиката за реновиране и разширяване на спортните бази последните години прави впечатление, а особената грижа към образователната система е за адмирации“, заяви директорът на СУ „Паисий Хилендарски“ Ирена Душкова.

Лентата прерязаха ученичките от дамския волейболен отбор на училището, които веднага след това дадоха старт на първата волейболна среща на новото игрище. Те обещаха да използват придобивката с гордост, отговорност и да продължават да се развиват в спортните дейности.

Общинската подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“ се реализира за втора поредна година. В рамките на този период е предоставена финансова подкрепа на общо 23 училища, както и на Общински детски комплекс. Инвестираните средства са в размер на 750 000 лв., а максималният размер на финансовата помощ от страна на Община Пловдив за подаден проект е в размер до 80% от допустимите разходи.

Подобна програма се осъществява за седма поредна година в детските градини. За периода от 2015 до 2021 г. за подобряване облика на детските площадки и дворните пространства в общинските детски градини са инвестирани над 1 509 000 лв., като финансирането от страна на общината е в размер от над 1 014 000 лв. Изградени са 248 детски площадки и са облагородени 9 дворни пространства./ПловдивПрес

Още новини по темата

Откриват спортна площадка в СУ „Св. Паисий Хилендарски“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...