Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Мощен трус удари Тайван
Свят

Мощен трус удари Тайван

Земетресение
Земетресение

Силно земетресение с магнитуд 6,5 удари днес Тайван, разлюля сградите и накара хората да избягат на улицата. За известно време спря и част от обществения транспорт, предаде ДПА.

Земетресението бе регистрирано в 1.11 ч. местно време на дълбочина 66,8 км и бе последвано от вторичен трус с магнитуд 5,4, съобщи метеорологичната агенция на Тайван. Епицентърът на труса е бил в Североизточен Тайван, но земетресението е усетено на целия остров. Засега няма данни за сериозно пострадали и щети.

В столицата Тайпе за около 40 минути е било спряно метрото, а в страната са спрели някои от високоскоростните влакове. В селски райони в източната част на страната има пропаднали планински пътища и шосета, затрупани с кал с отломки.

Държавната Централна информационна агенция съобщи, че ядрените централи и технологичните паркове, в които са разположени важни високотехнологични компании за производство на полупроводници, не са засегнати. Властите не изключват възможността в близките дни да има още силни вторични трусове.

Земетресението е продължило няколко минути и е било едно от най-силните от 1973 г. През септември 1999 г. намиращият се в земетръсна зона остров бе разлюлян от земетресение с магнитуд 7,3, което отне живота на над 2400 души./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...