Quantcast
Новини Пловдив » България » Съпругата на загиналия подп. Терзиев: Военните пилоти не получават парите си за извънреден труд
Асеновград България Важно Регион

Съпругата на загиналия подп. Терзиев: Военните пилоти не получават парите си за извънреден труд

Димитрина Терзиева, кадър: bTV

Не е прецедент завеждането на такива искове от военни пилоти срещу държавата. Не мога да отговоря на защо става така. Това се случва на всички пилоти, напуснали системата. Няма друг вариант да си вземат възнагражденията. Не е заложено в устава“. Това коментира пред bTV Димитрина Попова, съпругата назагиналия  подполковник Валентин Терзиев, по повод на делото срещу авиобаза „Граф Игнатиево“. Става въпрос за близо 70 хиляди лева компенсация за 3 хиляди часа извънредни дежурства, които той е положил.

Попова коментира, че има много малко подготвени пилоти за охрана на въздушното ни пространство и затова се стига до ситуация, в която дават много извънредни дежурства.

Искът е заведен от името на сина на подп. Терзиев, защото „както всички знаят нямаме официален брак“, каза Димитрина Попова. По думите ѝ тя не е поискала да се омъжат официално именно заради витаещото в обществото мнение, че жените се женят за пилоти заради големите им заплати, а „той можеше да взема два пъти повече пари в частния сектор“.

„Финансово сме добре. Финансовите средства не са ни проблем. Аз работя. Проблемът е тази голяма празнота“, сподели Димитрина и допълни, че през последните месеци страда от безсъние.
По думите ѝ версията на МО за инцидента, при който загина подп. Терзиев, е „неубедителна“ и истината не е излязла наяве.

„Знам какво е загуба на пространствена ориентация. Когато си в така, ти не можеш да комуникираш, а той е комуникирал. Сигурна съм, че това не е причината за катастрофата“, каза Попова.

Тя отново попита какво е правил подп. Терзиева на тази височина, след като е трябвало стрелбите да са на 4000 метра, съгласно заповедта на командира на ВВС.
„Защо се съгласяваме на тези учения, след като не сме подготвени?“, попита още Попова и сподели, че според нея вина за инцидента има ръководството./ПловдивПрес

Още новини по темата

Синът на Валентин Терзиев съди авиобаза Граф Игнатиево за 70 000 лв.

МО отново потвърди: Подп. Терзиев загина заради загуба на пространствена ориентация

Предлагат в Асеновград да има паметник на загиналия пилот Валентин Терзиев

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...