Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: Да се обединим всички за ваксините
България Важно

Борисов: Да се обединим всички за ваксините

Да се обединим всички за ваксините и да ваксинираме колкото може повече хора. За това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията. „Да кажат какво искат от нас. Каквото кажат ще направим, а не да мрънкат от сутрин до вечер и да дават пример с Москва. Месеци наред давахме личен пример с ваксинацията. Говорихме за това. Виждам, че сега узряха за това и сега всички заговориха за ваксини. Хайде по темата ваксиниране да се обединим“, каза Борисов.

Според него здравните мерки, наложени сега, убиват бързите темпове на ваксинация, защото се дават зелени сертификати и на хората с една доза. „Ако днес се ваксинират с първата доза, чак след 3 седмици е втората и тогава ваксината ще даде резултат. Ако се вдигне ваксинацията на 60 000 ще излезем дълготрайно от кризата. Сега тестове се купуват до изборите. Ама държавата и народа ще ги има и след изборите. Сега имаме над 70 000 карантинирани. С по 5000 карантинирани на ден, ако продължим така, по време на изборите ще имаме над 100 000 карантинирани. Как ще гласуват тези хора? Децата искат да ги тестват, ама родителите или учителите да не се ваксинират“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че днес има 243-ма починали от коронавирус, което е рекорд от началото на пандемията и 5863 заразени. „Казаха, че е възможно да има локдаун за хората над 60 години, както е в Москва и че опциите при свършване на апаратите за дишане са болните да бъдат изпращани и в Гърция. Ние сме в Европейския съюз и НАТО . Добре  Ангелов и щабът се опънаха да купим „Спутник“, а парламентът ни притискаше. Ние не се мерим по Франция, която от снощи пусна нощните барове, не се мерим по Германия, по Италия, по Америка – мерим се по Москва, защото така им е по-лесно. Тези експерименти със зелените сертификати, с тестовете за децата – ще се похарчат едни пари, но това в света се правеше преди една година, когато нямаше ваксини. Оттогава всички бели държави, включително такива като Китай и Унгария ваксинираха, като единствен начин да излязат от кризата, а ние тогава мислехме, че е голяма победа да сключим сделка и някой да ни даде пари за ваксини, отбеляза Бойко Борисов.

„Обръщаме се към Радев и Янев – какво искате да направим? Ако искате, партията ще вземе решение и ще върне проф. Балтов и проф. Ангелов като обикновени лекари в болниците. Защото в момента сме във война. Готов съм да понесем всякакви политически последствия. Няма да кажем нито една дума срещу ваксинацията и правителство, ако това им пречи, обяви Борисов.

Той разказа и своята версия за решението на Министерския съвет от началото на октомври за освобождаването, а малко по-късно за обратното назначаване на областния управител на Пловдив-област Ангел Стоев. „Когато човек е уволнен от поста, аз разбирам, че това е знак за некомпетентност на въпросния човек, само че след това се появява следното решение на Министерски съвет, че се отменя предишното решение, без да се казва защо. Както по време на комунистическия режим някой донася, че този човек е шурей на Радомир Чолаков. Затова бил изгонен. Информацията е дошла по „пътя на Копринката“. Покрай Радев се борят два клана – „торбичките“ на Пламен Узунов и „пътят на Копринката“. По „пътя на Копринката“ достига информацията, че този човек е брат на бившата съпруга на Чолаков, с която той е разведен от 5 г. Оттам информацията стига до Радев, оттам до Янев и този човек отново бива назначен Аз питам на Драго Стойнев сестра му, на Мая Манолова дъщеря ѝ защо никой не го освободи, когато управлявахме ние? Защото не е правилно. Това показва начина на мислене на тези хора, на тези „демократи“, посочи лидерът на ГЕРБ./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...