Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Изградиха детски площадки и фитнес на открито в „Източен“ СНИМКИ
Градът Общество Пловдив Случка на деня

Изградиха детски площадки и фитнес на открито в „Източен“ СНИМКИ

Кметът на "Източен" Иван Стоянов пред една от детските площадки

На нови детски площадки и фитнес на открито се радват жителите на район „Източен“. „Готови са четири обекта по спечелени от района конкурсни проекти „Чиста околна среда -2021“ към МОСВ И ПУДООС“ каза районния кмет Иван Стоянов.

Проектите са за възстановяване, озеленяване и облагородяване на зони за отдих, изграждане на детски площадки за игра на открито и ремонт на съществуващи съоръжения, попадащи на територията на района.
„Едновременно с подобряване общата визия на града, ние работим и за това децата да изпитат по-голямо удоволствие от играта на открито, и бих се радвал спорта и физическата активност да присъстват повече в ежедневието на децата и младежите“ коментира районният кмет.

„Напълно новоизградени са две детски площадки. Наложи се да премахнем старите и амортизирани съоръжения, които не отговаряха на изискванията за безопасност. На тяхно място бяха поставени нови детски съоражения за игра , изцяло нови пейки и цветни лехи“ допълни г-н Стоянов.

Едната площадка се намира в междублоковото пространство между улиците „ Лев Толстой“, „Гълъбец“ и „Славянска“ , а втората между ул. „Искра“ и „Липник“.

На другите два обекта – детската площадка на ул. „Гълъбец“ и фитнеса на открито на ул.“Славянска“ се извърши пълна реконструкция на настилката под спортните съоражения. Старите амортизирани и напълно неизползваеми настилки бяха заменени от каучукови ударопоглъщащи плочи./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...